Anlık Bildirim

Spotify 100 milyon ücretli aboneye ulaştı

Spotify tarafından firmanın Ocak-Mart arası ekonomik verileri halkla paylaşıldı. Bu verilere göre firma dünya çapında 100 milyondan fazla aylık ödeme yapan aboneye sahip.
Dünya çapıında artık her ay Spotify’a para ödeyen 100 milyon Premium kullanıcısı mevcut. Firma tarafından yayınlanan açıklamaya göre bu mil taşına ulaşan firma, ücretli abone sayısını geçen yıla kıyasla yüzde 32 arttırdı. Ücretsiz, reklamlı bir hizmet de sunan Spotify’ın bunları da içine dahil ettiğimizde aylık 217 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. 
Küresel ölçekte Apple Music ile rekabetinde çok çok önde olan Spotify, en yakın rakibini ikiye katlamış durumda. Dünyada durum böyle olsa da ABD’de son verilere göre Apple Music, 28 milyon abone ile Spotify’ın 26 milyon abone sayısının önünde.
Bu çeyreğin sonunda Spotify tarafından aktarılana göre beklentiler 222 ile 228 milyon kullanıcıya ulaşılacağı yönünde. Bu kullanıcılardan 107 ile 110 milyon arasındaki bir parçası Premium abonelik sahibi olacak. Firmanın açıklamasına göre ayrıca sesli asistanlara sahip hoparlörler büyümedeki büyük faktörlerden birisi. Spotify tarafından geçenlerde yürütülen bir kampanyada Kanada’daki Premium aboneleri ücretsiz Google Home Mini hoparlör sahibi oluyordu.
Bu büyümeye rağmen ekonomik verilerine göre hala para kaybeden Spotify, Ocak-Mart arasında 158,3 milyon dolarlık zarar açıkladı. Geçen yılın aynı çeyreğinde bu zarar 188,5 milyon dolar seviyesindeydi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6328 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, spotify premium ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim