Anlık Bildirim

SpaceX'te büyük işten çıkarma

Geliştirdiği yeniden kullanılabilir roket, açıkladığı Mars’a insan taşıma görevleriyle uzay teknolojilerinde çığır açan ve odak noktası haline gelen SpaceX bu kez de işten çıkarmayla gündemde.
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk tarafından Mars’a gidecek roketin görüntüsüyle heyecan uyandıran SpaceX’ten bu kez kötü haber geldi. Şirket tarafından Cuma günü yapılan açıklamada çalışanların yüzde 10’unun işten çıkarılacağı duyuruldu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Uzay merkezli küresel internet, gezegenler arası uzay aracı projesi ve müşterilerimize daima kaliteli hizmet sunabilmek için SpaceX hantal yapısından kurtulmalı. Üstlendiğimiz projelerden herhangi biri, bir şirketi tek başına iflasa sürüklemeye yeterli büyüklükte. Bu da demek oluyor ki, takımımızdaki bazı yetenekli ve çalışkan arkadaşlarla yollarımızı ayırmamız gerekiyor. Arkadaşlarımıza, SpaceX görevlerine yaptıkları katkılardan ve gösterdikleri özveriden dolayı şükran duyuyoruz. Böylesi bir adım, önümüzdeki zorlu engellerin bulunması ve bunların aşılması için başka bir yol bulunmamasından ötürü atılmıştır.

Açıklamada, böylesi büyük maliyetli projelerin tek başına bir firmayı iflasa sürükleyecek büyüklükte olmasına yapılan vurgu dikkat çekiyor. Öte yandan sektörel kaynaklar, Elon Musk’ın firmada performansından memnun olmadığı kişilerden böylece kurtulabileceğini ifade ediyor.
Söz konusu karar, firmanın haftalar öncesinde arayışa çıktığı 750 milyon dolarlık kredinin sunulan ağır şartlar nedeniyle 250 milyon dolara düşürülmesi sonrası alındı. Bazı kaynaklar, SpaceX’in sanıldığı kadar karlı bir şirket olmadığını belirtiyor. Her ne kadar NASA ve ABD Hava Kuvvetleriyle imzaladığı sözleşmeler çok karlı olsa da firmanın üstlendiği büyük projeler oldukça maliyetli. Çalışan maliyetlerinden yapılacak tasarrufun bu büyük projelerde kullanılacağı öngörülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6808 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim