Anlık Bildirim

Sony'nin mobil dışındaki tüm bölümleri son çeyreği kârla kapattı

Japon teknoloji devi Sony'nin kanayan yarası olan Sony Mobile bir türlü istenilen seviyeye ulaşamıyor. Son çeyrek raporuna göre şirketin tüm birimleri kâr ederken bir tek mobil bölüm zarar bildirdi.
Sony'nin tüm bölümleri üçüncü çeyreği kârla kapatırken yıllardır bir türlü istenilen çizgiye ulaşamayan Sony Mobile zarar bildirdi. Japon teknoloji devinin mobil bölümü zayıf cihaz satışları ve  hammadde fiyatlarına bağlı giderlerdeki artış nedeniyle 22.1 milyon dolar zarara uğradığını duyurdu. Şirket genelinde ise 18.25 milyar dolar gelir ve 1.15 milyar dolarlık net kâr elde edilmiş durumda.
En iyi performans gösteren bölümlerinden birinin de şirketin yarıiletken işinin olduğunu görüyoruz. Akıllı telefonlar için görüntü sensörleri üreten birim tek başına 436.6 milyon dolarlık bir faaliyet geliri elde etmeyi başarmış durumda. Şirket mobil görüntü sensörleri çıkarmak için kendi görüntüleme işlerini ihmat etse de bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz.

PlayStation ve oyun bölümü de büyük kâr sağladı

Sony'nin oyun bölümü de iyi bir performans gösterdi. Şirket oyunlardan ve konsoldan 484.3 milyon dolar gelir sağlamış durumda. Öte yandan Sony, Spider-Man'ı yeniden canlandırmak için Marvel'la ortaklık kurmanın meyvelerini de toplamış görünüyor. Sony Pictures, Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming) filminin başarısıyla bağlantılı olarak kazançlarını arttırdı ve bölümün hanesine 68.8 milyon dolarlık bir gelir yazdırmayı başardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3665 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim