Anlık Bildirim

Sony yeni dayanıklı SD bellek kartı serisini duyurdu

Japon teknoloji devi Sony, zorlu koşullarda çekim yapan fotoğrafçılara yönelik SF-G TOUGH serisi UHS-II SD bellek kartlarını duyurdu. Yeni SD kartların fiziksel zarar görmesi son derece zor.
Fotoğrafçılık elbette sadece stüdyoda çekim yapmaktan ibaret değil. Mesleği gereği savaş ülkelerinde veya zorlu hava koşullarında çekim yapması gereken çok sayıda fotoğrafçı var. Dolayısı ile çekimin yapıldığı fotoğraf makinesi kadar fotoğrafların saklandığı hafıza kartı da büyük önem taşıyor.
Sony özellikle zorlu koşullarda çekim yapan fotoğrafçıların işine yarayacak SF-G TOUGH serisi UHS-II SD bellek kartlarını duyurdu. İsminden de anlaşılabileceği üzere dayanıklı olacak şekilde tasarlanan SD kartlar kolay kolay zarar görmeyecek bir yapıya sahip.

SD kartların fiziksel olarak zarar görmesi çok zor

Sony kartların 180N'a kadar bükülmeye ve 5 metreye kadar düşmeye dayanıklı olduğunu söylüyor. IPX8 derecesi ile su geçirmezlik özelliği sunan UHS-II SD bellek kartları IP6X derecesi ile toz da geçirmiyor. Ayrıca X ışınına, mıknatısa, ısıya karşı dayanıklı olduklarını da belirtmek gerek. Kısacası bu kartlar, sıradan SD kartlardan daha sağlam ve daha dayanıklı olacak şekilde taşarlanmış durumda.
Yeni SD kartlar 300 MB/s okuma hızına, 299 MB/s yazma hızına sahip. Ayrıca V90 video hız sınıfı standardını da destekliyor. Sony’nin SD Scan Utility ve File Rescue Software yazılımları ile birlikte gelen SF-G TOUGH serisi bellek kartları 32 GB, 64 GB ve 128 GB depolama seçenekleri ile Ekim ayından itibaren satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim