Anlık Bildirim

Sony oyun geliştirme stüdyoları satın almayı planlıyor

Japonya merkezli teknoloji devi Sony yıllar sonra radikal bir karar almaya hazırlanıyor. Şirket PlayStation için oyun geliştirme stüdyoları almayı planladığını açıkladı.
Microsoft, yıllar boyunca Xbox One ve PC için çalışan birçok oyun geliştirme stüdyosunu satın aldı. Japon devi Sony'nin ise şimdiye kadar böyle bir düşüncesi yoktu. Ancak şirket yöneticisinden gelen yeni bir açıklama, Sony'nin de bu yönde satın alımlara sıcak baktığı yönünde.

Değerlendirme aşamasında

Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan, Nikkei'ye verdiği röportajda şirketin oyun geliştirme stüdyoları satın almayı düşündüğünü doğruladı. Ryan, içeriğin artık Google gibi büyük teknoloji şirketlerinin oyun akışı hizmetleriyle piyasaya girmesiyle her zamankinden daha önemli olacağını söyledi. Şirket henüz hangi oyun geliştirme stüdyosunu alacağına dair kesin bir karar vermiş değil.
Şirketin hangi oyun geliştirme stüdyolarıyla görüşme halinde olduğunun da bilgisini vermeyen Ryan, Sony'nin bu konuda titiz davrandığını ve satın almak istedikleri şirketlerin belirli özellikleri karşılamaları gerektiğini ifade etti. Şirketin bu hamlesi yaklaşan PlayStation 5 konsolu için birçok yeni oyun anlamına gelebilir. Yeni nesil oyun konsolunun ise gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim