Anlık Bildirim

Sony'den ilginç açıklama: "Bazı oyunlarımız PC için de çıkabilir"

SIE Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, gelecekte bazı oyunlarını PC platformu için de çıkarabileceklerini söyledi. Bu oyunların multiplayer odaklı yapımlar olacağı belirtiliyor.
Sony'nin PlayStation özel oyunları için izlediği politika yakın zamanda değişebilir. Bugün bazı açıklamalar yapan Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, gelecekte Sony stüdyoları tarafından geliştirilen bazı oyunların PC için de çıkış yapabileceğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Layden,"PlayStation platformunu desteklememiz gerekiyor, bu konu kesinlikle tartışmaya kapalı. Ancak bununla birlikte, gelecekte benim stüdyolarım tarafından geliştirilen ve daha geniş bir oyuncu havuzuna ihtiyaç duyan bazı oyunların çıkacağını da göreceksiniz." ifadelerini kullandı.


Shawn Layden'ın sözleri elbette Sony'nin Xbox veya Nintendo konsollar için de oyun çıkaracağı anlamına gelmiyor. Bloomberg makalesine göre şirketin planı, bazı multiplayer oyunları PC platformu için de piyasaya sürmek ve böylece oyuncu havuzunu genişletmek. Ancak Xbox veya Switch gibi direkt rakip platformlar için herhangi bir plan bulunmuyor.

Bloomberg makalesindeki multiplayer kelimesinin de altını çizmek gerek. Fortnite ve PUBG gibi oyunların son yıllarda yakaladığı inanılmaz başarı Sony'nin de dikkatini çekmiş gibi. Şirket muhtemelen bu tarz tamamıyla online odaklı oyunlar geliştirip PC için de çıkarmayı planlıyor. Buna karşın God of War, Last of Us, Uncharted gibi yapımlar ise en azından uzun bir süre daha yalnızca PlayStation konsollara özel olacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5495 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, Oyun ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim