Anlık Bildirim

Sony Mobile düşüşe devam ediyor

Sony’nin bir türlü istediğini başaramadığı mobil bölümü hızla düşüşe devam ediyor. 2019’un ilk çeyreğinde satış adedi olarak tüm zamanların en düşüğü rekoru kırıldı.
Sony Mobile düşüşe devam ediyor Tam Boyutta Gör
Sony’nin akıllı telefon pazarında bir türlü belini doğrultamadığı herkes tarafından biliniyor. Bunun satışlara hızla yansıdığına dair çeşitli haberler de zaman zaman paylaşıldı. Firmanın 2018 finansal yılı için yayınladığı satış rakamları ile durumun ciddiyetinin artmaya devam ettiği görülüyor.

Sadece 6.5 milyon adet telefon satıldı

Sony, bu finansal döneme başlarken 10 milyon telefon satışı hedefi belirlemişti. Hedefin tutturulamayacağı fark edilince önce 9 milyon sonrasında ise 7 milyon adete revize edildi. Elde edilen rakam ise 6.5 milyon. Geçtiğimiz sene 13.5 milyon adet telefon satmayı başaran şirket 7 milyon adet düşüş yaşamış oldu. Yani 2017 yılına göre kayıp yarı yarıyadan bile fazla.

Karşılaştırma yapmak açısından Xiaomi’nin alt markasına ait Redmi Note 7 modelinin, sadece Hindistan’da bir ayda 1 milyon satışa ulaştığını söyleyebiliriz. Sony’nin düşüşüne yılın çeyrekleri bazında bakınca durum iyice kötüleşiyor. Yeni sonlanan Q1 2019, 1.1 milyon satış adediyle firma tarihindeki en kötü dönem oldu.

Sony Mobile düşüşe devam ediyor Tam Boyutta Gör

İş gücü yarı yarıya düşecek

Düşüş etkisini azaltmak için Sony, mobil operasyonda küçülmeye girdi. İlk örneklerini çoğu ülkeden çekilmesiyle gördük. Yeni açıklanan tablolar ise firmanın 2020 yılında iş gücünü yarı yarıya düşürmesini gerektirecek. 4000 kişilik iş gücü 2000’inin altına inecek. Azalan satışlar Sony’ye 869 milyon dolar kayıp olarak yansıdığı için işten çıkarmalar gayet normal.

Sony’nin içinde bulunduğumuz finansal dönem için satış tahmini 5 milyon adet. Hızlı düşüş devam ederken bu tahmin tutturulabilir mi bilinmiyor. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin oluşturduğu baskı reddedilemez boyutta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8346 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony düşüş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim