Anlık Bildirim

Sony 2000 kişiyi işten çıkarıyor

Mobil bölümün sürekli zarar etmesi Sony’yi farklı kaynak arayışlarına itti. Yaklaşık 2000 kişiyi işten çıkarma kararı alan Sony böylece sabit giderlerini azaltabilecek.

Kısa süre önce sürekli zarar eden Sony Mobile bölümünün firmanın diğer karlı bölümleri ile birleşeceği ve böylece sürekli zarar göstermenin önüne geçileceği bilgisi gelmişti. Değişikliğin sadece bununla kalmayacağı anlaşılıyor.

Dev işten çıkarma

Gelen bilgilere göre mobil bölümde küçülmeye gidilecek. Sony yaklaşık olarak yüzde 50 civarında bir küçülme planlıyor. Yaklaşık 4000 kişilik global bir kadroya sahip olan mobil bölümde 2000 kişi işten çıkarılacak.

Japon devinin kendi ülkesinde çalışanların bir kısmını başka bölümlere transfer edeceği belirtiliyor. Avrupa ve Japonya’da bulunan çalışanlara ise gönüllü emeklilik teklifi sunulacak. 2014 yılında da mobil bölümden 1000 kişi işini kaybetmişti.

Sony zaten bir süredir faaliyette olduğu pazar sayısını azaltma eğiliminde. Asya kıtasındaki pek çok ülkede akıllı telefon satışlarına son vermişti. Bununla birlikte Avrupa ofislerinde yaşanacak işten çıkarmalar bu bölgede de bir çıkış mı olacak sorusunu akıllara getiriyor. Halbuki Avrupa pazarı firmanın başarılı olduğu bölgelerden birisiydi.

Sony işten çıkarmalar ile birlikte sabit giderlerini önemli ölçüde azaltmayı planlıyor. Bu sayede hem zarar azaltılacak hem de yeni projeler için kaynak oluşturulacak. İşten çıkarmaların 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4861 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony lay offs ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim