Anlık Bildirim

Sony, 100 km. menzili olan IoT çip üretti

Japon teknoloji devi Sony, yaklaşık olarak 100 km menzili olan yeni bir IoT çipi geliştirdiğini açıkladı. Bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan çip, LPWA ağını kullanacak.
Birçok kablosuz cihazla ilgili sorunlardan biri de menzilidir. Örneğin, Bluetooth sınırlı bir menzile sahiptir; bu da, hoparlörlerinizin veya kulaklıklarınızın menzil dışına çıkarsanız ses akışının kesileceği anlamına gelir. Aynı durum genellikle Wi-Fi ağına bağlanan IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlar için de geçerlidir.

LPWA ağını kullanacak

Sony'nin sessiz sedasız geliştirdiği yeni IoT çipi, yaklaşık olarak 100 km. (60 mil) menzile sahip. Modül, herhangi bir IoT nesnesine kurulduğunda, Sony'nin tescilli LPWA ağını (Düşük güç geniş alan ağı) kullanarak 100 km'ye kadar veri göndermesine izin verecek. Çoğu IoT sistemi verileri, çok sınırlı menzilli Wi-Fi veya pahalı bir hücresel veri bağlantısı yoluyla buluta aktararak çalışıyor. Bu bağlamda, geliştirilen yeni çipin, önceki teknolojilere göre çok daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün.
Geliştirilen bu yeni teknoloji şimdilik Japonya ile sınırlı ancak Sony yakın bir zamanda bu teknolojiyle ilgilenen şirketlerle ilgili uygulama programları başlatacağını açıkladı. Yapılacak olan kapsamlı testler sonunda da bu teknolojinin tüm dünyada kullanılmasının önü açılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim