Anlık Bildirim

Snapdragon 850 bilgisayarlar için geliyor

Dizüstü pazarında kalıcı olmak isteyen Qualcomm, bu segmente özel bir yonga seti hazırladı. Snapdragon 850 yonga seti daha yüksek performans çıtası ile geliyor.

Qualcomm’un Snapdragon 835 ile başladığı dizüstü serüvenine Snapdragon 845 ile devam etmesi bekleniyordu ancak beklendiği gibi olmadı. Firma dizüstü segmenti için yeni bir yonga seti geliştirdi.

Snapdragon 850 özellikleri

Snapdragon 850 olarak tanıtılan yeni yonga seti aslında Snapdragon 845 yonga setinden pek farklı değil ancak mobil platformlardan ayrı tutulması adına yeni bir isimlendirme gerekli görülmüş.

Snapdragon 850 yonga setinde Cortex-A75 tabanlı özelleştirilmiş 4 adet Kryo 385 Gold çekirdeği 2.95GHz seviyesinde çalışıyor. Verimlilik odaklı ve Cortex-A55 tabanlı Kryo 385 Silver çekirdeklerinin hızı ise bilinmiyor.

Biraz daha arttırılan taban hızlar sayesinde ilk nesle göre çok daha iyi bir performans bizi bekliyor. Qualcomm Snapdragon 835 yonga setine göre yüzde 30 daha iyi performans ve yüzde 20 daha iyi enerji verimliliği söz konusu. Ayrıca Snapdragon X20 modem ile 1.2Gbps bağlantı hızları mümkün.

Diğer taraftan Kryo çekirdekleri, Adreno grafik birimi ve Hexagon sinyal işlemcisi üzerine kurulan yapay zekâ yetenekleri de Windows 10 için optimize edilmiş. Cortana asistanı yanında diğer asistanlar için de destek sunulacağı ifade ediliyor.

Çok uzun kullanım sürelerine imza atan dizüstü bilgisayarları ile segmentte yeni bir akımı başlatan Qualcomm-Microsoft ortaklığı bununla birlikte henüz işlemci devlerine rakip olarak görülmüyor. Yazılım tarafındaki sınırlamalar, yüksek fiyat etiketleri gibi etkenler şimdilik aşılması gereken engeller arasında. Snapdragon 850 yonga setinin yıl sonuna doğru ilk ürünlerde boy göstermesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4099 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
computex2018, snapdragon 850 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim