Anlık Bildirim

Snapchat’in yeni tasarımı milyonlarca kullanıcıya mal oldu

Kullanıcıların tepkilerine rağmen yeni arayüzünü hayata geçiren Snapchat karşılığını hemen gördü. Sosyal ağ aktif kullanıcı sayısında yüzde 2 civarında düşüş yaşandı.

Popüler sosyal ağ Snapchat’in geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği ve imza kampanyalarına rağmen geri adım atmadığı yeni tasarımı pahalıya patladı. Yeni tasarım uygulamayı milyonlarca kullanıcıdan etti.

Kullanıcı küstü

Açıklanan mali tablolara göre Snapchat’in aktif kullanıcı sayısı 191 milyondan 188 milyona gerileyerek yüzde 2 civarında kayıp yaşadı. Firma kayıpları tasarım değişimine bağlarken gelir anlamında korkulan olmadı.

Yılın ikinci çeyreğinde 262 milyon dolar gelir elde eden firma yüzde 44 civarında bir artış yakaladı. Bunda en büyük pay reklamlar üzerinden gelirlerin artık rayına oturması. Suudi prens El Velid Bir Talal da bu dönemde yüzde 2.3 hisse satın aldı ve borsada da yükseliş elde edildi.

Yine de kullanıcı kaybının önümüzdeki dönemlere nasıl yansıyacağı merak konusu. Özellikle Instagram gibi rakiplerin kazanmaya devam ettiği bir dönemde Snapchat bundan olumsuz etkilenebilir.

Satışa çıkan yeni nesil Spectacles gözlükleri hakkında ise bir açıklama yapılmadı. Önceki hayal kırıklığının ardından satışlarda nasıl bir seyir izleneceği önemli hale geldi. İlgi düşük kalırsa yine zarar edebilir.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim