Anlık Bildirim

Snapchat çaresizlikle Foursquare tarzı check-in denemesi yapıyor

Instagram'ın baskın şekilde kullanıcıları ceplemesine hemen hemen hiçbir tepki veremeyen Snapchat, bu kez de Foursquare yoluna girip check-in özelliğini test ediyor.
Uygulama yazılımlarını didik didik inceleyip değerli sonuçlar çıkartan Jane Manchun, yeni bir keşfe daha imza attı ve Snapchat’in Status, yani Durum özelliğini ortaya çıkardı. Son zamanlarda sürekli olarak rakibi Instagram’a karşı gelebilecek stratejiler arayan Snapchat, bu kez biraz geçmişe giderek Foursquare (yeni adıyla Swarm) tarzı check-in özelliğini sistemine adapte etti.
Özellik tam da anladığınız üzere Snapchat kullanıcılarının en son nerede kiminle olduğunu paylaşabilmesini sağlıyor. Bu paylaşımlar daha önce konumunu paylaşmayı seçmiş kişiler tarafından görülebiliyor ve istenirse kapatılabiliyor. Snap Inc. bunun yanında ana uygulamasına konum geçmişi özelliğini de ekledi. Passport adı verilen bu fonksiyon, sadece sizin tarafınızdan kullanılabiliyor ve yeni özellikler aktif olduğu sürece nereye gittiğinizi ve kiminle gittiğinizi kaydediyor.
Snapchat gizliliği korumak adına “hayalet modu” eklemeyi de unutmuyor. Bu mod aktive edildiğinde geçici olarak Snapchat camiasında görünmez oluyorsunuz.
Snap firmasından TechCrunch’a yapılan bir açıklamayla doğrulanan bu yeni özellikler, Avustralya’da belirli bir yüzdelikteki kullanıcılar tarafından test ediliyor. Özelliklerin küresel piyasaya sunulup sunulmayacağı ise belirsiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim