Anlık Bildirim

Skyscanner, ucuz uçak bileti almak için en uygun zamanı açıkladı

Skyscanner, elinde bulundurduğu verilerden yararlanarak uçak bileti almayı planlayanlara önemli bilgiler paylaştı. Ucuz bilet almak için en iyi aydan, en iyi saate kadar pek çok tüyo mevcut.
Skyscanner, ucuz uçak bileti için en uygun zaman Tam Boyutta Gör
Havayolu şirketlerini ve seyahat acentalarını gerçek zamanlı olarak tarayarak karşılaştırmalı fiyat sonuçları ortaya çıkaran Skyscanner firması ilginç bir paylaşım yaptı. ABD’de yapılan uçuşlara ait geçtiğimiz senenin verileri kullanılarak ucuza uçak bileti almak için en iyi zamanlar analiz edilmiş.

En uygun ay Ocak

Aya göre alınan ortalamada bilet fiyatlarının en düşük olduğu zaman Ocak ayı olarak gözüküyor. Uçak bileti fiyat ortalaması Ocak’ta 500 dolar seviyesindeyken, en yüksek ortalamaya sahip Haziran’da 600 dolara kadar yükseliyor. Şubat ve Ağustos ise Ocak’tan sonra en ucuz bilet fiyatı ortalamasına sahip aylar olmuş.

Skyscanner, ucuz uçak bileti için en uygun zaman Tam Boyutta Gör

Firma, uluslararası geziler için 5-6 ay önceden biletinizi almanız gerektiğini ve bu sürenin iç hatlarda 2-3 hafta olarak tutulabileceği gibi konulardan da söz etmiş.

Sabah 5’de bilet alın

Skyscanner, akşam 19:00 ve 22:00 arasında kesinlikle bilet alınmamasını öneriyor. En uygun fiyatlı biletlerin sabah 05:00’da olduğu söyleniyor. Tabii ki bu saatler ABD’ye göre. Ayrıca perşembe ve cuma günleri de bilet satın almak için hatalı zamanlar. Pazar günü alacağınız uçak biletinin uygun fiyatlı olma ihtimali daha yüksek.

Skyscanner, ucuz uçak bileti için en uygun zaman Tam Boyutta Gör

Kısacası Ocak ayında herhangi bir Pazar günü sabah saat 05:00 ucuz uçak bileti almak için en doğru zaman olarak gözüküyor. Uçak bileti ararken bu verilerin de aklınızda bulunması yararınıza olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim