Anlık Bildirim

Skoda, Karoq'a gelen yoğun talebe yetişemiyor

Mart ayında Türkiye'de satışa çıkan Skoda Karoq, kısa süre içerisinde yoğun ilgi gördü. Satışa sunulduğu günden bu yana 400 adet teslimat gerçekleştirildi. 300 müşteri de haziran ayını bekliyor.

Skoda, Karoq'a gelen yoğun talebe yetişemiyor Tam Boyutta Gör
 

Skoda tarafından satışa sunulduğundan bu yana büyük beğeni toplayan Kodiaq ile başlayan SUV atağı, geçtiğimiz mart ayında Türkiye’de satışa sunulan Karoq ile devam ediyor. Markanın kompakt SUV segmentinde daha güçlü olmasını sağlayan Karoq, kısa süre önce satışa sunulmasına rağmen yarışa hızlı başladı.

Çek üreticinin kompakt SUV segmentindeki temsilcisi Karoq, geçtiğimiz mart ayında 121 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Aracın satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüce Auto Genel Müdürü Zafer Başar, “Henüz mart ayında satışa sunulmasına rağmen Karoq modelinden 400 adetlik teslimat gerçekleştirdik. 300 müşterimiz de araçlarını teslim alabilmek için haziran ayını beklemek zorunda kaldı. Yıl sonuna kadar 2.500 adet Karoq teslimatını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Skoda’nın yoğun talebi karşılayabilmek için çözüm arayışında olduğunu belirten Başar, geçtiğimiz haftalarda Skoda’nın üst düzey yöneticilerinden Alain Favey’in Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlattı. “Favey, talebi karşılayabilmek için vardiya sayısını artırıp Volkswagen’in boş kapasitesini kullanmayı planladıklarını, yeni yatırım için Türkiye’nin de gündemdeki ülkelerden biri olduğunu belirtmişti.” açıklamasında bulundu.

2.638 mm aks mesafesine sahip olan araçta arka yolcular için 69 mm’lik diz mesafesi sunuluyor. 521 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltuklar yatırıldığında 1.630, koltuklar çıkarıldığında ise 1.810 litreye ulaşıyor. Türkiye’de iki benzinli ve bir dizel motor seçeneğiyle satışta olan Karoq’ta, 1.0 litre (115 PS) ve 1.5 litre (150 PS) benzinli, 1.6 litre (115 PS) dizel ünite yer alıyor.

1.0 litre benzinli ve 1.6 litre dizel seçenekler 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile tercih edilebiliyor. 1.5 litre TSI motorda ise DSG sunulurken, aynı zamanda düşük yakıt tüketimi için silindir kapama teknolojisi bulunuyor. Ayrıca, tüm motor seçeneklerinde start-stop ve fren enerjisi geri kazanım teknolojileri sunuluyor. Karoq’un 1.5 litre motor seçeneğine kasım ayından itibaren 4x4 seçeneği de eklenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21726 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
skoda, skoda karoq ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim