Anlık Bildirim

Şirketler neden Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GPDR) kurallarına uymuyor?

Dev şirketlerin birbiri ardına Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ihlalleri yapması ve milyon dolarlık ceza ödemelerinin arkasında ne var? Bilerek mi ceza yiyorlar? İşte nedenleri...
Özellikle Facebook'un yaşadığı veri ihlalleri sonrasında tüketici gizliliği için alınan en büyük kararlardan biri olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GPDR) şirketlerin işine gelmeyen düzenlemeler içeriyor. Kullanıcı gizliliğinin ön planda tutulduğu GPDR kurallarını hiçe sayan ve uymayan Apple ve Google gibi birçok dev şirket sayabiliriz.

Domino etkisinden korkuyorlar

Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nde AB vatandaşlarına tanınan haklardan biri de şirketlerin veritabanlarına kayıtlı olan kişisel bilgilerini silebilme hakkı ve bu da şirketleri korkutuyor. Şirketler ilk etapta GPDR'nin istediği düzenlemeleri yerine getirmedikleri için astronomik cezalar ödüyorlar fakat bunun onlar için bir sorun teşkil etmediği açıkça ortada. Zira azami para cezası o şirketin küresel cirosunun yüzde dördü demek.
Ancak ikinci neden ise kullanıcı verilerini silmek istemiyor olmaları. Şirketler farklı insanlar ve farklı departmanlar tarafından kullanılan veritabanı organizasyonlarını sekteye uğratmamak için herhangi bir veri kaybına sıcak bakmıyorlar. Zira silinen verinin nereye bağlı olduğunun bilinmemesi, yanlış raporlara, verilere ve dolayısıyla domino etkisine neden olabileceği bunun da şirkete daha büyük zararlar vereceği belirtiliyor. Şirketler GPDR kurallarına uyacaklarını taahhüt etseler de şu an bunu tam anlamıyla uygulayan şirket sayısının oldukça az olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili yeni kararlar alınıp alınmayacağı ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim