Anlık Bildirim
 
Daha çok geleneksel HDD’leriyle bilinen Seagate de yavaş yavaş HDD klasmanındaki rakibi WD gibi SSD kulvarında da yer edinmek için kolları sıvamış durumda. Firmanın CES fuarındaki çözümleri yüksek performanslarıyla öne çıkıyor.

Barracuda 510


Performanslı ve alınabilir düzeyde bir NVMe çözümü arayanları hedefleyen Barracuda 510 sürücüleri ağabeyi kadar hızlı olmasa da kullanıcılarını tatmin edecek cinsten detaylara sahip. Firecuda ailesiyle aynı şekilde Phison PS5012-E12 kontrolcünün denetlediği Toshiba imzasını taşıyan 3D TLC NAND Flash yongalarından temel alan ailedeki üyeler 256 GB ve 512 GB’lık iki farklı depolama kapasitesiyle geliyor.
Yine Firecuda çözümleriyle aynı şekilde 3400 MB/s okuma hızı sunan modellerin farkı ise yazma hızı ve IOPS değerlerinde. 2100 MB/s yazma hızına ulaşabilen modellerin okuma esnasında 340K, yazma işlemlerinde ise 500K IOPS değerine sahip olduğu belirtilmiş.

Firecuda 510


Kardeşinin aksine firmanın profesyonel içerik üreticilerine yöneldiği Firecuda 510 sürücülerinde ise depolama kapasitesi olarak 1 TB ve 2 TB’lık 2 seçenek sunulmuş. Sıralı yazma hızında 3150 MB/s’ye kadar erişilebilen sürücülerin IOPS değerleri de hedeflenen kullanıcı kitlesinin çokça ihtiyaç duyduğu alanda kardeşinden farkı ortaya çıkıyor. Rastgele okuma işlemlerinde 620K IOPS rakamından bahsedilen NVMe modellerinin yazma işlemlerindeki IOPS değeri ise 600K olarak ölçülmüş.
Modellerde yer alan kontrolcü itibariyle performansının Corsair’in Force MP510 çözümüyle benzer bir düzeyde seyredebileceği tahmininde bulunabiliriz. Yazma ömrü olaraksa Seagate genelde alışık olduğumuz TBW ölçütü yerine DWPD kıstasını temel almış.
Nedir bu terim diye soracak olursanız, garanti süresi boyunca sürücünün toplam kapasitesinin bir günde ne kadar bir kısmına yazma işlemi yapılabileceğini anlatan bir terim aslında DWPD (Drive Writes Per Day). Kısaca ne kadar yüksek DWPD rakamı o kadar dayanıklı SSD diyebiliriz buna.
Konuya geri dönecek olursak, Barracuda ailesindeki sürücülerin DWPD değeri 0.3 olarak belirlenirken Firecuda çözümlerinde bu rakam 0.5 olarak listelenmiş. Her iki ailedeki modellerin 5 yıl garantiye sahip olduğu yeni NVMe çözümlerinin fiyatları açıklanmazken çıkış tarihi olarak önümüzdeki mart ayı seçilmiş. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim