Anlık Bildirim

Seagate 18TB HDD hazırlıklarını sürdürüyor

HDD üreticileri ağırlığı artık kapasite yoğunluklarını arttırma ve böylece ortalama birim fiyatlarda artış sağlayarak düşmeye başlayan gelirleri dengeleme yoluna gidiyor.

HDD sektöründe satışların düşüş trendine girmesi nedeniyle üreticilerin kapasiteyi arttırarak ortalama birim fiyatını yükseltmek çabasında olduğu gündeme gelmişti. Son yaşanan gelişmeler bu çabayı gözler önüne seriyor.

Kapasite rekoru

Seagate yaptığı açıklamada 16TB kapasiteli HDD disklerinin sevkiyatına başladığını duyurdu. 3.5 inçlik helyum damgalı 16TB HDD ürünleri bu yılın ikinci yarısında ve 2020 yılında en çok gelir getiren ürün kalemi olacak.

Seagate aslında geçen yıl 16TB kapasiteli Exos X16 HDD ürünlerini HAMR teknolojisi ile üreteceğini duyurmuştu. HAMR bir veri kayıt süreci ve adından anlaşılacağı üzere ısıdan yardım alıyor. Bir lazer veri yazılan plakayı ısıtarak 230 derece seviyesine getiriyor. HAMR diskler yılın başlarında bazı müşterilere de örneklenmişti.

Ne var ki hacimli üretim sürecinde firma PMR-TDMR teknolojilerini tercih etmiş. Daha geleneksel olan PMR teknolojisi birbirine paralel manyetik izler üzerine yazıyor. TDMR ise iki boyutlu manyetik kayıt ile performansı arttırıyor.

Diskler ayrıca 9 plakalı bir mimari barındırıyor. Geçtiğimiz yıllarda 7 olan plaka sayısı önce sekize şimdi de dokuza yükseldi. Dokuz plaka sayesinde kapasite yoğunluğu artarken müşteri tarafında da toplam maliyetlerin düşmesi sağlanıyor. Elbette ortalama satış fiyatı da artıyor.

Seagate ayrıca 18TB kapasiteli HDD ürününü de test etmeye başladı. Bu disk de birbirinin üzerine binen manyetik izler üzerine veri yazan SMR teknolojisini temel alıyor. Yıl sonuna doğru örneklemesi başlayacak olan modelin ardından firmanın biraz daha maliyeti olan HAMR teknolojisini 20 TB ve üzerindeki disklere uygulayacağı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim