Anlık Bildirim

Satışlar düşük: Apple yeni iPhone'ların üretimini azalttı

Yeni iPhone'lara yönelik talebin beklenenden az olması Apple'ın üretim siparişlerini azaltmasına neden oldu. Özellikle de iPhone XR modelinin rağbet görmediği bildiriliyor.
Apple'ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü üç yeni iPhone'a yönelik talep, şirketin beklentilerinin altında kalmış gibi görünüyor. Cupertinolu teknoloji devinin bu nedenle 2018 iPhone modellerinin üretim siparişlerini azalttığı bildirildi. Özellikle de iPhone XR talebinin oldukça zayıf olduğu ifade ediliyor.
İlk tahminlerde de zaten iPhone XR modelinin yavaş bir satış grafiği çizeceği öngörülmüştü. Apple'ın üretim planını üçte bir oranında azalttığı belirtiliyor. Eylül 2018 ve Şubat 2019 ayları arasında yaklaşık 70 milyon adet üretilmesi hedeflenirken, şimdi ise şirket tedarikçilerinden bu miktarın sadece üçte birini üretmelerini istedi.

Yatırımcıları şoka uğratmıştı

Apple birkaç hafta önceki kazanç konferansı sırasında, yaklaşan tatil dönemi için umulandan daha düşük satış tahmini beklediğini belirterek yatırımcılarını şoka uğratmıştı.
Apple'ın yeni telefonları iPhone XS ve XS Max, geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürüldü. iPhone XR modeli ise Ekim ayında raflara çıktı. Şirket medyada yankı bulan son gelişmeler hakkında her zamanki gibi yorum yapmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12142 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim