Anlık Bildirim

Santander ve Ripple'dan uluslararası ödemeleri kolaylaştıran uygulama

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Santander, geleneksel uluslararası para transferlerini daha kolay hale getirecek bir uygulama için Ripple ile iş birliği yapıyor.
İngiltere'de 14 milyonun üstünde aktif müşterisiyle ülkenin önde gelen bankalarından olan Santander, uluslararası para transferlerinin daha hızlı gerçekleştirilmesi için Ripple ile iş birliği yapıyor. Ripple’ın; Blockchain xCurrent ve RippleNet platformları kullanaran uluslararası para transferi uygulaması oluşturmayı amaçlayan şirket önümüzdeki aylarda uygulamayı kullanıma hazır hale getirecek.


Sınır ötesi ödemelere Blockchain desteği 

23 Mart tarihinde Londra'da gerçekleşen Uluslararası Fintek konferansında uygulamayla ilgili ilk detayları paylaşan Santander İngiltere CEO'su Nathan Bostock, bahar aylarında Blockchain teknolojisiyle sınır ötesi ödemeleri gerçekleştiren ilk büyük perakende bankası olacaklarını duyurdu. Uygulamayı indiren kullanıcılar profillerini oluşturduktan sonra günü her saatinde dolar, pound ve euro ile sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirebilecek. 


Her saat 10 ile 10.000 pound transfer edilebileceği belirtilen uygulamada ödeme işleminden sonra uzun bekleme süreleri söz konusu olmaksızın para doğrudan alıcının hesabına geçecek. Uygulama faaliyete geçtikten sonra ilk etapta 21 ülkede kullanıma sunulacak ilerleyen dönemlerde ise Santander Grubu'nun faaliyet sahasına göre uygulamanın kullanıldığı ülkelerin sayısının artması hedefleniyor.


2015 ve 2016 yıllarında Ripple'a yatırım yapan Santander, yaklaşık iki yıldır Ripple'ın sağladığı teknolojiyle uluslararası para transferi testleri gerçekleştiriyor. Tabi Santander, uygulama için birkaç aylık zaman çizelgesi oluşturarak şu an Ripple ile çalışan diğer kurumların bir adım önüne geçmiş durumda ancak uluslararası para transfer şirketi MoneyGram, Japon bankaları ve bir Güney Kore bankası da uluslararası para transferleri için Ripple ile iş birliği içinde

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim