Anlık Bildirim

Sanal madencilik yavaşladı, AMD hisseleri düşüşe girdi

Sanal madenciliğe olan ilginin yavaş yavaş azalmaya başlaması haliyle ekran kartlarının daha bulunabilir olmasını sağlıyor. Bu durum AMD’nin pek de işine yaramıyor.

Son iki yılda Polaris grafik mimarisi olsun Vega grafik mimarisi olsun veya gerek Ryzen işlemci ailesi olsun müthiş bir performans sergileyen AMD, uzun yıllar sonra kara geçmeyi başarmıştı. Ne var ki hissedarlar bundan çok etkilenmedi.

Sanal madencilik durgunluğa giriyor

Geçen yıl sonlarında 6$ civarında seyreden AMD hisseleri yeni duyurular ve satışlarla birlikte yaz aylarında 15$ seviyesine kadar çıkmıştı. Sonrasında keskin bir düşüşe giren hisseler şu anda 11$ seviyesine kadar inmiş durumda. Morgan Stanley gelecek yıl tahminlerini 8$ seviyesine kadar indirdi. Peki sebep ne?

Çeşitli analizlere göre AMD’nin ekran kartı satışlarını arttırmasındaki en önemli etken sanal madenciler. Ekran kartlarını kara borsaya düşüren, yeri geldiğinde uçak kiralayıp ekran kartı satın almaya kadar giden sanal çılgınlık yavaş yavaş durgunlaşıyor. Yıl sonundan itibaren sanal madenciliğin önemini kaybedeceği ve eskisi kadar hareketli olmayacağı tahmin ediliyor.

Diğer taraftan konsol bölümünün de kan kaybedeceği belirtiliyor. Konsol döngüsünün üç yıla inmesi nedeniyle pazarda başlayan doygunluk, AMD’nin anlaşmalı olduğu Sony ve Microsoft konsollarının satış anlamında düşüş trendine girmesine neden oluyor. Bu da firma için pek iyi bir haber değil.

Elbette bunlar öngörü ve analiz mahiyetinde raporlar. Gelir tablolarının nasıl değişeceği anlatılmamış. Önümüzdeki dönemde Ryzen APU’ları ciddi bir etki yapacaktır. Bunun yanında AMD’nin yapacağı 32 çekirdekli bir Ryzen Threadripper hamlesi de her şeyi değiştirebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3969 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim