Anlık Bildirim

Sanal asistanlarımız bizi ne kadar doğru anlıyor, isteklerimizi ne ölçüde yerine getiriyor?

Sanal asistan konusunda kararsızsanız bu araştırma tam da size göre olabilir. Araştırma şirketi Loup Ventures asistanlara yönelttiği 800 soruyla onların performansını değerlendirdi. Sizce kim birinci?
Araştırma şirketi Loup Ventures analistleri; dünyanın en popüler dört sanal asistanı Siri, Google Assistant, Cortana ve Alexa'ya farklı kategorilerde sordukları 800 sorunun ne ölçüde doğru cevaplandığını içeren yeni bir çalışmaya imza attı. Google Assistant yine birinci sıraya yerleşirken, Siri ise en büyük rakibi Google Assistant ile arasındaki makası iyice daralttı. 
 
Test sırasında asistanlara yerel, alışveriş, navigasyon, bilgi ve komut odaklı sorular yöneltildi. Siri bu soruların 11 tanesini yanlış anlarken (%99'u doğru) verdiği cevapların doğruluk oranı ise % 78.5. Apple'ın sanal asistanı Siri, geçtiğimiz sene yapılan aynı testte ise soruların % 66'sını doğru bir şekilde yanıtlamıştı.  
Siri'nin en büyük rakibi Google Assistant, soruların tamamını doğru bir şekilde anlarken, % 85'ine doğru yanıtlar verdi. Amazon'un sesli asistanı Alexa ve Microsoft'un sanan asistanı Cortana'nın ise pek de iyi bir grafik çizdiğini söyleyemeyiz. Alexa sorulan sorular içerisinden 13'ünü yanlış anlarken, sorulara verdiği cevapların doğruluk oranı ise %61 olarak karşımıza çıkıyor.Cortana ise soruların 19 tanesini yanlış anladı ve soruların %52'sine doğru cevaplar yöneltti. Ancak bu testin, Microsoft ve Alexa'nın kendi donanımları üzerinde değil de istemci iOS uygulamaları kullanılarak gerçekleştirildiğini unutmamak gerek.
Komuta kategorisindeki sorularda son derece iyi performans sergileyen Siri'nin bu performansı HomePod'a dayandırılıyor zira, komuta kategorisindeki soruların büyük bir kısmının akıllı ev ve müzik sorguları olduğuna dikkat çekiliyor. Google Assistant ise komuta dışında tüm kategorilerde en üst düzey dijital asistandı.
Nisan 2017'den bu yana geçen 15 aylık dönemde 13 puanlık bir artış gösteren Siri'nin iOS 12 ile birlikte kullanıma sunulacak "Siri Shortcuts" yetenekleriyle birlikte bir tık daha iyi performans sergilemesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim