Anlık Bildirim

Samsung’un yeni yonga setleri Exynos 9 ismini alacak

Samsung’un Galaxy S8 amiral gemi serisinde kullanacağı yonga setleri yeni ismine kavuştu. Exynos 8895 olarak beklenen yonga seti Exynos 9 isimlendirmesini kullanacak.

Yıllardır Exynos markası altında kendi yonga setlerini geliştiren ve başarılı işlere imza atan Samsung, yeni yonga setlerini 9 serisi altında toplayacak. Firma sosyal platformlarda ilk işaretleri vermeye başladı.

Yeni isimlendirme

Daha önce Samsung’un amiral gemi yonga setinin Exynos 8895 olacağı iddia edilmişti. Bununla birlikte firma, yenilikler barındıran yonga setini yeni bir seri altında pazarlamayı uygun görmüş. Exynos 9 serisi bu amaca hizmet ediyor.

Exynos 8890 yonga seti de Exynos 8 ismi altında yer almıştı ve serinin tek üyesi olmuştu. Firmanın üst seviye yonga setlerinin hepsi Exynos 7 serisi altında toplanmıştı. Muhtemelen Exynos 9 serisi de tek bir üye barındıracak.

Samsung’un ilk kez özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdekleri kullandığı 8890 çok beğenilmişti. Exynos 9 da aynı yolu izliyor. Elbette en büyük farkı 10nm sürecinde üretilmesi. Yonga seti bu sayede daha yüksek performansı daha düşük enerji tüketiminde verecek ve daha az yer kaplayacak. Samsung önceki neslin enerji tüketim değerlerini aynı tutarak saat frekanslarını arttırmayı planlıyor.

Yeni yonga setinde özelleştirilmiş Mongoose 2 çekirdekleri yer alacak ve 2.5-3 GHz arasında çalışacak. Önceki nesle göre daha verimli olan çekirdeklerin yanında enerji tasarrufu için 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Grafik tarafında ise Mali-G71 var.

Snapdragon 835 ve Apple A11 ile mücadele edecek olan Exynos 9 serisi Galaxy S8 serisinde yer alacak. Bunun haricinde geçen yıl olduğu gibi başka telefonlarda yer alması beklenmiyor. Samsung üretimi daha çok kendisine ayırdığı için üçüncü taraf üreticilere fazla tedarik yapamıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3504 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung exynos 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim