Anlık Bildirim

Samsung’dan yeni orta seviye yonga setleri geliyor

Yeni yonga setlerinden ilki Exynos 9610. Exynos 8895 amiral gemisinin altına konumlanan bu yeni yonga setinin Exynos 9 serisinin ilk modeli olacağı belirtiliyor.

Yıllardır kendi telefonlarının büyük kısmında kendi tasarladığı yongaları kullanmayı alışkanlık haline getiren Samsung, farklı segmentlere hitap eden yonga setleri geliştirmeye devam ediyor. Gelen bilgilere göre sırada iki yeni üye daha var.

Daha güçlü

Yeni yonga setlerinden ilki Exynos 9610. Exynos 8895 amiral gemisinin altına konumlanan bu yeni yonga setinin Exynos 9 serisinin ilk modeli olacağı belirtiliyor. Aslında Exynos 8895 için böyle bir tanım kullanılmıştı ancak isimlendirme biraz bunun dışında kalıyor.

Exynos 9610 yonga setinde 4 adet Cortex-A73 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğinin yer alacağı ifade ediliyor. Yonga seti geçen yılın 14nm süreciyle üretiliyor. Oldukça iyi bir performans gösterecek yonga setinde daha verimli ve daha performanslı Mali-G72 grafik birimi bulunuyor. Ayrıca 600Mbps indirme hızlarına ulaşan bir Cat. 13 LTE modem de mevcut.

Exynos 7872 ise 2 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındırıyor. Tatmin edici bir performans sunması beklenen yonga setinde Mali-G71 grafik birimi ve 300Mbps hızlara ulaşan Cat. 7 modem yer alıyor. Modemin tüm Çin iletişim altyapılarına uyumlu olduğu ifade ediliyor. Yani Exynos 7872 daha çok Çin’e gidecek telefonlarda kullanılacak.

Bu haliyle Samsung’un aslında Qualcomm Snapdragon 660 yonga setine rakip olduğu düşünülebilir ancak bilindiği üzere Exynos yonga setleri genelde üçüncü taraf üreticiler tarafından pek tercih edilmiyor. Bu bakımdan kendi içerisinde kullanacağı bir alternatif demek daha doğru olur. Yonga setlerinin ne zaman resmiyet kazanacağı bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim