Anlık Bildirim

Samsung, yüzde 1 pazar payı olan Çin'de yükselişe geçmeyi hedefliyor

Güney Koreli teknoloji devi, güçlü rakipleri nedeniyle Çin pazarında yokları oynuyor. Ancak şirketten yapılan yeni bir açıklama, Samsung'un henüz Çin pazarından umudu kesmediği yönünde.
Akıllı telefon üreticisi Samsung'dan yapılan son açıklamaya göre şirketin yeni Galaxy amiral gemisi modellerinin Çin pazarında çok iyi satış grafiği yakalamış durumda. Şirket son yıllarda resmen yokları oynadığı Çin pazarındaki bu durumu artık tersine çevirmeye kararlı görünüyor.

Çin pazarında köklü değişime gittik

Samsung'un Çin'deki pazar payı, 2013'te yaklaşık yüzde 20'lerdeyken, başta Huawei olmak üzere hızla büyüyen ve teknolojinin en son trendlerine cevap vermede daha çevik olan Çinli rakipleri nedeniyle yüzde 1'in altına düştü. Samsung Mobile CEO'su DJ Koh, yıllık genel kurul toplantısında hissedarlara yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Son iki yıl Çin'de zor geçti. Kuruluşumuzdan ve çalışanlara ve dağıtım kanallarına kadar her şeyi değiştirdik. Sanırım amiral gemimiz ve orta fiyatlı modellerimiz, bu iki ürün Çin pazarına çok fazla değişiklik getirecek. Pozitifim."
Samsung, küresel birim satışlarının yaklaşık beşte birine sahip dünyanın en büyük akıllı telefonu üreticisi olmaya devam ederken, geçen yıl çökmekte olan bir pazarın etkisinde kalmış ve Çin'deki cep telefonu üretim tesislerinden birini kapatmıştı. Bakalım şirket yöneticilerinin bu olumlu görüşleri, Samsung'un Çin'deki pazar payının büyümesiyle paralellik gösterecek mi hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim