Anlık Bildirim

Samsung yıl sonu rekor karlara imza atabilir

Bu sıralar rüşvet skandalı ile gündeme gelen Samsung, yine de faaliyet karında dengeyi tutturmayı başardı. Firma son 3 yılın en yüksek faaliyet karına imza atmaya hazırlanıyor.

Galaxy Note 7 modelindeki sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren ve bir ara mobil bölümdeki yönetim kadrosunu tamamen değiştireceği gündeme gelen Samsung, mali tablolarında herhangi bir değişiklik görmeyecek.

Rekor Geliyor

Son analizlere göre firmanın yılın dördüncü çeyreğinde elde edeceği faaliyet karı 7.24 milyar dolara ulaşacak ve son üç yılda elde edilen en yüksek rakam olacak. Elbette mobil bölümün buna katkısı neredeyse sıfır. Firma özellikle yarı iletken sektöründeki yüksek satış rakamlarından kazanıyor.

Firmanın önceki  çeyrekte 4.33 milyar dolar faaliyet karı elde ettiği düşünüldüğünde yaklaşık yüzde 70 civarında bir artış söz konusu. Yıl bazında da önemli bir artış elde ediliyor. Samsung’un son çeyrekteki bellek satışları ve döküm siparişleri toplamda 3.5 milyar dolarlık bir faaliyet karı getirdi. Firmanın bu yıl dibi gödüğü borsada şu anda yüzde 23 civarında artış elde etmesi de dikkat çekici.

Elbette çok yüksek rakamlar Galaxy Note 7 olayını unutturmuş olabilir ancak faaliyet karına önemli bir etkisi var. Toplamda 6 milyar dolar zarar edeceği tahmin edilen mobil bölümün 3 çeyrek boyunca faaliyet karında sıfır çekmesi bekleniyor. Zira Galaxy S7 satışlarından gelen faaliyet karı zararı karşılamak için harcanacak.

Yani aslında yaşanan sıkıntılar olmasaydı Samsung’un dördüncü çeyrekte elde edeceği faaliyet karı 10 milyar doları geçecekti ve tarihi bir rekor kıracaktır. Bu ivme devam ederse muhtemelen Galaxy S8 ile birlikte firma beklediği seviyelere gelecek yılın ilk yarısında ulaşabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim