Anlık Bildirim

Samsung yarım saatte tamamen şarj olabilen grafen batarya geliştiriyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, grafen lityum-iyon pilleri grafen teknolojisiyle üretilen pillerle değiştirmek istiyor. Şirketin ilk hedefi ise iki yıl içinde bu çalışmaları sonuçlandırmak.
Dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi lityum-iyon destekli cihazlardaki teknolojideki gelişmeler yıllar içinde çarpıcı bir şekilde gelişmiş olsa da, değişmeyen tek şeyin batarya teknolojisi olduğunu söylemek mümkün. Ancak Samsung bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

İki yıl içinde kullanılacak

Batarya teknolojisinin kısmen yerinde sayması ve yüksek kapasiteli pillerin üretilememesi, powerbank'ler gibi donanım çözümlerine yol açmış olsa da, bu durumdan ne üreticilerin ne de kullanıcıların tatmin olduğunu söylemek mümkün değil. Gün içinde cihazlarımızın pilinin bitmemesi için güç tasarrufu veya az kullanım gibi çeşitli yollara başvurmak da teknolojiyi adeta yaşam biçimi haline getirmiş olan kullanıcılar için olumsuz bir durum.
Sektör konusunda yüksek doğruluk yüzdesi olan sızıntı hesabı Evan Blass (@evleaks) Samsung'un yakında grafen pil teknolojisine geçeceğini söyledi. Şirket birkaç yıldan beri bu proje üzerinde çalışıyor ve şimdi artık bu teknolojiyi kullanıcılarla buluşturmaya yakın oluğu ifade ediliyor. Evan Blass'e göre şirket önümüzdeki yıl veya 2021 yılında yarım saatte tamamen şarj olabilen grafen pile sahip bir akıllı telefon piyasaya sürecek. Grafen pillerin akıllı telefon fiyatlarını da yükseltebileceğine işaret eden Blass, tüketicilerin böylesine bir yenilik için ekstra ödeme yapmaya hazır olacağını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5978 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Grafen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim