Anlık Bildirim

Samsung ve Panasonic’in 4K televizyonlarına HDR10+ sertifikası geliyor

Samsung ve Panasonic 2018 model 4K televizyonlarında HDR10+ formatına geçtiklerini duyurdu. İki şirket ayrıca HDR10+ formatında içerikler için 20.Century Fox gibi kuruluşlar ile iş birliği içinde.
Samsung ve Panasonic 2018 model 4K UHD ve OLED TV'leri için HDR10+ sertifikası aldıklarını duyurdular. Ultra yüksek görüntü kalitesine sahip TV’ler için yeni nesil bir görüntüleme teknolojisi olan HDR10+, HDR formatındaki görüntülerin çok daha kaliteli olmasına olanak sağlıyor.
HDR10+, HDR TV’lerin dinamik meta verileri birleştirerek görüntülerin parlaklık seviyesinin optimize edilmesine yardımcı oluyor. Dolayısıyla HDR10+ teknolojisi ile HDR TV’lerdeki görüntülerde derinlik ve gerçeklik hissi çok daha yüksek olurken parlak yüzeyler çok daha parlak, karanlık yüzeyler ise çok daha karanlık olabiliyor. HDR10+ formatı bu sayede yönetmenlerin ve yapımcıların gerçeğe en yakın görüntüleri seyircilere ulaştırmalarını sağlıyor.
Samsung ve Panasonic ayrıca HDR10+ içerikler için 20. Century Fox ve Warner Bros. gibi oluşumlar ile iş birlikleri gerçekleştirdi. Warner Bros. bu yılın sonlarında HDR10+ formatına uygun içerikler üretmeye başlayacak. 20.Century Fox ise gelecek haftalarda çeşitli yapımlarını bu formata uyarlayarak kullanıcılarla buluşturacak. Ayrıca HDR10+ teknolojisi için ortaklıklar kurmak Rakuten TV'nin de planları arasında. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim