Anlık Bildirim

Samsung'un geliri geçen yıla göre %60 düştü

Hafıza çiplerinde düşen fiyatlar ve amiral gemisi akıllı telefonlara yetersiz ilgi, Samsung'un geçen yılın birinci çeyreğine kıyasla %60 gelir düşüşü yaşamasına sebep oldu.
Samsung tarafından yayınlanan 2019 birinci çeyrek ekonomik raporlarına göre firma tahmini 5,5 milyar dolar kâr elde etti. Geçen yıl aynı periyotta firmanın kârı 14,4 milyar dolardı. Firma kısa süre önce yatırımcılarını kötü haberlerin yolda olduğuna dair uyarmıştı ve buna gerekçe olarak düşen hafıza çipi fiyatlarını, iPhone’da kullanılan türde OLED ekranlara düşük talepleri göstermişti.
Kesin verilerin açıklanması için birkaç hafta daha beklenmesi gerekse de Samsung son kazanım raporunda Galaxy S10 serisinin işleri tersine çevireceğini umuyordu. Genel ölçekte ise firmanın gelir beklentisi sadece %14 düştü.
Güney Koreli dev en son bu kadar büyük bir düşüş yaşadığında tüketiciler Galaxy Note 4 ve 4K TV’lere hazırlanıyordu. Firma şimdi ise veri merkezlerindeki yatırımların hafıza çipine olan talebi arttırmasını ve yüksek fiyatlı Galaxy Fold’un tüketici ilgisini çekerek esnek OLED panellere istek oluşturmasını bekliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6032 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy ve
2 etiket daha ekonomik Internet
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim