Anlık Bildirim

Samsung tarihi rekorlara imza atmaya devam ediyor

Geçen yılı büyük bir başarı ile kapatan Samsung bu yılın açılışını daha büyük rekorlarla yapacak. İlk çeyrek faaliyet karı firma tarihinde yeni bir rekora imza atıyor.

2016 yılındaki Galaxy Note 7 sıkıntısı ile oldukça sarsılan ve mobil tarafta sıfır kara kadar düşen Samsung sarsıntıyı kolay atlattı. Bileşen sektöründe talebin ve ortalama fiyatın artışı Samsung’a geçen yıl rekor faaliyet kârı getirmişti. Analizler 2018 yılında düşüş beklerken yeni bir rekor haberi geldi.

Samsung’un 2018 kârı ne kadar?

Firmanın tahminlerine göre bu yılın ilk çeyreğinde firma 15 milyar dolar civarında bir faaliyet karı bekliyor. Samsung tarihinde ilk kez elde edilecek bu rakam ayrıca Apple’ın 18 milyar dolarlık bir çeyrekte elde edilen rekoruna da bir adım daha yaklaşmış olacak. Toplam satış geliri ise 56 milyar dolar civarında gerçekleşecek.

Bellek ile depolama belleği sektörlerinde bu yıl bir fiyat düzeltmesi bekleniyor ve ortalamalar biraz daha aşağı çekilecek. Ayrıca Apple’ın firmadan OLED ekran tedariğini yüzde 25-40 arasında azalttığı ifade ediliyor. Bunun Samsung karlarına olumsuz etkisi olacağı belirtiliyordu. Bununla birlikte bellek sektörü ve mobil satışlar beklenin üzerinde kar elde etti. Diğer taraftan televizyon bölümünün beklentilerin altında kaldığı ifade ediliyor. 

Yeni amiral gemi serisini daha erken pazara sunan Samsung, yılın ilk çeyrek mali tablolarına yetiştirmeyi başardı. Bu sayede gelir ve faaliyet kârı önemli bir artış gösterdi. Aslında Galaxy S9 serisinin satışları önceki nesle göre çok iyi gitmiyor ancak yüksek fiyat seviyesi kâr marjını da çok yukarılara çekti. Satışlar az olsa bile telefonlar çok iyi kar bırakıyor. Zaten artık Samsung’un çok telefon satışından ziyade kar satışına yöneldiği gündeme gelmişti. Zira Galaxy A8 gibi seriler de kara önemli katkılar yapıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6229 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim