Anlık Bildirim

Samsung rekor kâr ve 3 yeni CEO duyurusu yaptı

Güney Koreli teknoloji devi her ne kadar geçen yılki Galaxy Note 7'den büyük zarara uğrasa da kârlılığını sürdürmeye devam ediyor. Şirket kazanç raporunu ve yeni görevlendirdiği 3 CEO'yu duyurdu.
Samsung CEO'su birkaç hafta önce istifa etmiş olsa da bu durum Samsung'un yüksek kazanç sağlamasının önüne geçemedi. Güney Koreli şirket bugün farklı departmanlara atanmış üç yeni CEO'yu açıklarken aynı zamanda üç aylık rekor gelir ve kâr duyurusu yaptı.
Teknoloji devi her biri belirli bir alana odaklı üç yeni CEO'yu duyurdu. Kim Ki-nam, Samsung bileşenleri işini yönetirken, Kim Hyun-suk tüketici elektroniğinin patronu olacak. Mobil ve BT işleri ise Koh Dong-jin tarafından yönetilecek. Samsung bu yeni atamalarla şirketin şu anki mevcut "üç ortak CEO" yönetim yapısını koruduğunu belirtti.

Yeni CEO'ların hepsi tanıdık

Kim Ki-nam zaten Samsung Electronics'in yarıiletken biriminin başında bulunuyordu. Deneyimli yönetici aynı zamanda geçmişte Samsung Display'in CEO'su olarak görev yapmasının yanında bellek bölümünü de yönetti.
Samsung'a göre, şu anda tüketici elektroniğinin CEO'su olan Kim Hyun-suk, ekran teknolojisi uzmanı ve şirketin küresel TV pazarını domine etmesine yardımcı olmuş bir isim. Koh Dong-jin ise daha önce Mobil Ar-Ge'nin başındaydı ve artık mobil ve BT işinin CEO'su olarak görev yapacak.

Rekor kâr açıklandı

Samsung, yeni CEO'ların yanı sıra rekor kâr duyurusu da yaptı. Şirket geçtiğimiz çeyrekte kaydedilen 14.1 trilyon won'luk rekoru kırarak 14.53 trilyon won (yaklaşık 13 milyar dolar) kâr elde etmiş durumda.
Samsung her üç ayda bir kendi rekorlarını nasıl kırdığını ortaya koyuyor. Üçüncü çeyrekte elde edilen gelir -son çeyrekten daha yüksek olmak üzere- 62.05 trilyon won (55.4 milyar dolar) olarak açıklandı.
Samsung geçen sene batarya patlaması sorunu nedeniyle piyasadan geri toplamak zorunda kaldığı Galaxy Note 7 nedeniyle büyük bir zarara uğradı. Ancak şirket pes etmeyerek daha iyi bir Galaxy Note 8 ile tüketicilerin karşısına çıktı. Samsung'a göre, Galaxy Note 8 şirkete rekor kâr sağlama konusunda büyük katkı sağladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim