Anlık Bildirim

Samsung, pil uzmanı arıyor

Samsung, geçtiğimiz yıl yaşadığı Note 7 faciasının ardından batarya üretiminde temkinli davranıyor Firma, şimdi de pil üretimi konusunda deneyimli uzmanların peşinde.

Samsung, pil uzmanı arıyor Tam Boyutta Gör
 

 
Samsung, geçtiğimiz yıl yaşadığı Note 7 faciasının ardından batarya üretimi konusunda daha emin adımlarla ilerlemek istiyor. Firma, kurduğu batarya test merkezinin ardından şimdi de batarya üretimi konusunda deneyimli uzmanları işe alıyor.


Adayların pil teknolojileri hakkında en az yüksek lisans veya doktora seviyesinde akademik eğitime sahip olması gerekiyor. Samsung'un insan kaynakları birimi Avrupa'dan gelen başvuruları inceliyor. Geçtiğimiz ay ABD'den bir kaç adayı değerlendirmeye almışlardı.


Note 7 faciasının ardından Samsung kurduğu ar-ge merkezinde; bileşenlerin tasarımı, üretimi ve montajı işlemlerini denetleyen ayrı bir ekip oluşturdu. Yakın geçmişte uzmanlığı güçlendirmek için dışarıdan uzmanlar kiraladı. Galaxy S8'in üretiminde 8 aşamalı pil kontrolü uyguladı. Tüm bu önlemleri güvenlik kaygısı adına uyguladı.

 

Katı Hal Pili Üretimine Geçilecek

 

Samsung, güvenlik önlemlerinin yanı sıra katı hal pili üretiminde gelişme elde etmek istiyor. Katı hal güç ünitelerinin ateşe karşı direnç ve mevut Li-ion pillere kıyasla çok daha büyük bir enerji yoğunluğuna sahip olması gibi önemli avantajları bulunuyor. Gelecek nesil Galaxy S modellerinde bu pil teknolojisinin kullanılması hedefleniyor.


Mevcut Li-ion pil teknolojisinde elektrotları ayırmak için ayırıcı zarlar kullanılır. Bu nedenle bataryanın yanıcı sıvı elektrolitle kaynaşması durumunda piller zarar görebiliyor ve patlama meydana gelebiliyor. Zar probleminin üstesinden gelmek için iyon ileten bir ortam gibi davranan basılabilir katı hal elektrolitleri üretildi. Yeni pillerde bu elektrolitlerin kullanılması hedefleniyor.


Samsung, yüksek ihtimalle aradığı pil uzmanlarını bu teknolojinin gelişiminde kullanacak. Katı hal pil teknolojisiyle son yıllarda tanıştık ve henüz endüstriyel anlamda kullanımına başlanmadı. Samsung'un bu konuda uzmanlaşmış adayları bulması epey zor olacak.

 
 
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3292 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, pil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim