Anlık Bildirim

Samsung ekran üzerinden ses iletim teknolojisini CES 2019 fuarında tanıtacak

Infinity O Display teknolojisi ile ön kamerayı küçük bir alana sığdıran Samsung şimdi de ahizeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyor Sound on Display bunun için kullanılacak.

Tamamen çerçevesiz bir ekran hedefleyen akıllı telefon üreticilerinin önündeki en büyük engellerden birisi ahize. Ön panelin olmazsa olmazı olan ahizenin ekrana entegrasyonu için farklı çözümler ortaya çıkıyor. Samsung da kendi teknolojisini CES 2019 fuarında tanıtacak.

Daha çerçevesiz ekran

Sound on Display adı verilen teknoloji OLED ekranlarda kullanılıyor. Daha önce Sony gibi firmaların kullandığını gördüğümüz bu yöntem titreşimler ve kemik iletim teknolojisini kullanarak sesi ekran üzerinde yayıyor. Kullanıcı üst kısma kulağını koyduğunda sesi duyabiliyor.

Bu sayede ahize tamamen ön panelden kaldırılmış olacak ve ekran-kasa oranı daha agresif bir seviyeye çıkabilecek. Hali hazırda ön kamera küçük bir delik içerisine yerleştirilebiliyor. Ahize de ortadan kalkınca daha temiz bir görünüm olacak. Diğer taraftan bu tür bir tasarım yüz tanıma gibi kompleks teknolojilere imkân tanımıyor. Üreticiler bu nedenle kızaklı tasarım gibi çözümlere yöneliyor.

Sound on Display teknolojisi ilk olarak hangi modelde kullanılacak bilinmiyor. Samsung Galaxy A8s modelinden hatırlayacağımız üzere deneysel teknolojiler genelde amiral gemilerinde tercih edilmiyor. Bu bakımdan yine bir ara modelde bunu görebiliriz. Diğer taraftan LG de ekran üzerinden ses ileten bir teknolojiyi CES 2019 fuarında tanıtacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim