Anlık Bildirim

Samsung’dan uyarı: Qled televizyonlarınızda düzenli olarak virüs taraması yapın!

Samsung twitter üzerinden yayınladığı bir uyarıda, Qled televizyonların virüs tarama özelliğinin her birkaç haftada bir manuel olarak aktif edilmesini istedi. Detaylar haberimizde.
Samsung'un Amerika destek birimi, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla QLED televizyonlara sızabilecek zararlı yazılımlara karşı kullanıcılarını uyardı. Televizyon sahiplerine düzenli olarak virüs taraması yapmaları gerektiğini hatırlatan şirket, televizyonlarla birlikte gelen McAfee Security programını her birkaç haftada bir çalıştırmayı tavsiye ediyor.

Televizyonların WiFi ağına bağlı olması halinde söz konusu tedbirin alınmasının önemli olduğunu hatırlatan şirket, Twitter üzerinden bir de rehber niteliğinde bir video hazırlamış.

Şirketin yapmış olduğu uyarının son zamanlarda ortaya çıkan bir zararlı yazılım sebebiyle mi paylaşılıp paylaşılmadığı ise bilinmiyor. Ancak 2017 yılında yayınlanan WikiLeaks belgelerinde, CIA’nın geliştirmiş olduğu “Weeping Angel” adlı yazılımın Samsung televizyonlarını bir tür dinleme cihazına çevirebildiği iddiası ortaya atılmış ve televizyonlarda gerçekten de belli güvenlik açıkları olduğu ortaya çıkmıştı.

Samsung’un 2016 yılında televizyonlarına eklediği Smart Security özelliği belirli aralıklarla güvenlik taraması gerçekleştiriyordu. Ancak firma bugüne kadar manuel tarama yapılması konusunda kullanıcılarını uyarmamıştı. Firma bu yılın başından itibaren ise televizyonlarına McAfee Security programı dâhil etmeye başladı. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim