Anlık Bildirim

Samsung, TV'leri beyinle kontrol edebileceğimiz bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız teknolojiler yavaş yavaş hayatımıza entegre olmaya başladı. Samsung, TV'leri beyin gücüyle kontrol edebileceğimiz bir teknoloji geliştirdiğini açıkladı.
Beynimizi kullanarak nesneleri kontrol edebilme fikrini sadece bilim kurgu filmlerinde görmüştük ama yakında gerçek hayatta da şahit olacağız. Güney Koreli teknoloji devi Samsung bunun en yeni örneği üzerinde çalışmalara başladı bile.

Üç aydır geliştiriliyor

Samsung Geliştirici Konferansı'nda şirket kullanıcıların televizyonlarını beyin gücünü kullanarak kontrol etmelerine olanak sağlayan bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Açıklamalara göre bu proje İsviçre'deki École Polytechnique Fédérale de Lausanne üniversitesi ile birlikte yaklaşık olarak üç aydır sürdürülüyor.
Projede çalışan EPFL'nin kıdemli bilim adamı Ricardo Chavarriaga konuyla ilgili olarak: "Hareket edemeyen veya hareketleri konusunda aşırı kısıtlamalara sahip olan kişilere nasıl bir erişebilirlik sağlayabiliriz diye düşündük. Daha karmaşık bir teknoloji yapıyoruz ancak bu daha zeki ve teknolojinin ile insanlar arasında bir arayüz oluşturacak." ifadelerini kullandı. Bu projenin ne zaman somut bir hal alacağı henüz açıklanmış olmasa da kısa bir süre sonra akıllı televizyonları beyin gücüyle kontrol etmenin mümkün olacağı artık kesinleşti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim