Anlık Bildirim

Samsung, OLED ekran siparişlerini düşük tutan Apple'dan telafi bekliyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, minimum OLED ekran siparişlerini karşılamadığı gerekçesiyle Apple'dan bu durumu telafi etmesini istedi. İşte iki şirket arasındaki anlaşmazlığın detayları.
Samsung, Apple'ın iPhone modelleri için yeterince OLED ekran almadığı gerekçesiyle şirketin ceza ödemesini ve üretim hedeflerinden kaynaklanan kayıplarını telafi etmesini istiyor. Zira Apple, iPhone modellerinde kullandığı OLED ekranları Samsung Display şirketinden tedarik etmekte.

Samsung zararının karşılanmasını istiyor

Samsung Display, dünyadaki OLED ekranların yüzde 40'ını üreten, dünyanın en büyük OLED üreticisi konumunda. Apple OLED ekranlı ilk telefonu olan iPhone X'i piyasaya sürdüğünde, bu cihazın ekranlarını Samsung'dan almak zorunda kaldı. Samsung Display, iPhone X'in başarılı satış rakamlarına rağmen, Apple'ın minimum OLED sipariş gereksinimlerini karşılamadığını iddia ediyor.
Kore medyasında çıkan haberlere göre, Samsung Display’in kazançları 2017’de 4.9 milyar dolardan, 2018’de 2.3 milyar dolara düşmüş durumda. Sızan bilgilere göre iki dev şirketin yetkilileri, sorunu çözmek umuduyla birkaç kez buluştu ama net bir karar alamadılar. Sektörde bir parça tedarikçisinin, az sipariş verdiği gerekçesi ile bir başka şirketi cezalandırması nadir görülen bir durum olarak açıklanıyor. Teknolojiye yön veren bu iki şirketin nasıl bir çözüm yolu bulacakları ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim