Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S10, Qualcomm'un ultrasonik parmak izi sensörü ile gelebilir

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung'un yaklaşan amiral gemisi Galaxy S10 ile ilgil detaylar çıkmaya devam ediyor. Şimdi de cihazın ultrasonik parmak izi sensörü ile geleceği söyleniyor.
Samsung, Apple'ın iPhone'larda kullandığı yüz tanıma sistemi olan Face ID'yi kopyalamak yerine ekrana gömülü ultrasonik parmak izi sensörleri ile fark yaratmak istiyor. Sektöre yakın kaynakların sızdırdığına göre yaklaşan Galaxy S10 modellerinde ultrasonik parmak izi sensörleri kullanılacak.

Su altında bile çalışabiliyor

Aslında 2019 yılının başında Samsung Galaxy S10'u ekrana gömülü bir parmak izi sensörü ile görebilirz ya da en azından Kore medyasında yayılan haberler bu şekilde. Ancak ortaya çıkan yeni bir raporda bu parmak izi sensörünün sıradan olmayacağı ve Qualcomm tarafından yapılacak bir ultrasonik parmak izi sensörü olacağı yönünde. Zira Qualcomm bu işe yabancı değil ve 2015 yılında buna benzer bir teknoloji olan Sense ID'yi geliştiren bir şirket.
Ancak Samsung Galaxy S10'da kullanılacak olan ultrasonik sensörlerin üçüncü nesil olacağını söyleyebiliriz. Ultrasonik sensörleri sıradan parmak izi okuyucularından ayıran başlıca özellikleri ise suyun altında çalışabilmesi, daha kalın ekranlara entegre edilebilmesi ve güvenlik doğrulaması için kalp atışını bile kullanabilmesi olarak açıklamak mümkün.
Samsung'un Ağustos ayında piyasaya sunduğu son amiral gemisi olan Galaxy Note 9'da da böyle bir teknoloji kullanılacağı söylenmişti fakat sonuç beklenildiği gibi olmadı. Bunun nedenini de şirketin bu yeniliği Galaxy S10 modeli için saklamak istemesi olarak değerlendirebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim