Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S10 Plus'ın yüz tanıma özelliği, fotoğrafla kandırıldı

Samsung, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Galaxy S10 serisi ile ilgili can sıkan bir haberle gündemde. Yayınlanan bir video S10 Plus'ın yüz tanıma özelliğinin fotoğrafla kandırılabildiğini gösteriyor.
Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, yeni amiral gemisi modellerinin tanıtımının üzerinden henüz birkaç gün geçmiş olmasına rağmen, oldukça can sıkıcı bir konuyla gündeme geldi. Yayınlanan bir videoda Galaxy S10 Plus modelinin yüz tanıma özelliğinin, bir fotoğrafla kandırılabildiği ortaya çıktı.

iPhone X ile çekilen fotoğrafla aşıldı

mobiFlip.de sitesi tarafından yayınlanan bir videoda, Galaxy S10 Plus'ın, iPhone X'in ön kamerası ile çekilen bir fotoğraf yardımıyla yüz tanıma sisteminin aşıldığı görülüyor. Zira Samsung, Galaxy S10 serisini tanıtırken yüz tanıma özelliği hakkında pek fazla bilgi vermedi ve bu nedenle şirketin, günümüz standartlarına uymayan çok basit bir versiyon kullanmış olduğu ifade ediliyor.

Huawei gibi diğer akıllı telefon üreticilerinin, kendi yüz tanıma sistemlerini geliştiriyor olması, Samsung açısından bir dezavantaja dönüşmüş durumda. Şirket yeni cihazlarında Qualcomm'un ultrasonik parmak izi tarayıcılarını kullanıyor ve bu güvenlik önleminin şimdilik en iyi seçenek olduğu ortada. Samsung'un gelecekte daha güçlü yüz tanıma teknolojisi geliştireceği konuşulurken, Apple'ın Face ID'sinin hala en güvenli teknoloji olduğu belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8204 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim