Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7’nin patlama sebebi açıklandı

Samsung Galaxy Note 7’nin patlama sebebi nihayetinde açıklandı. Yetkililer cihazın iki farklı sebepten alev aldığını belirtti. Sebeplerden birisi daha önce yapılan bir araştırmada da belirtilmişti.
Bugün yapılan basın konferansında Güney Koreli şirket Note 7 faciasının sebebini açıkladı. Sorunun herhangi bir donanımsal veya yazılımsal hatadan kaynaklanmadığı, tıpkı önceki haberimize konu olan araştırmada da belirtildiği gibi bataryanın elektrot elemanlarının güvenle sığamayacağı kadar küçük olması sebebiyle meydana geldiği açıklandı.
İlk cihazlardaki patlama sebebi

Değişim Yapılan Cihazlar Neden Patladı?

İkinci sebep olarak ise -ki bu sebep Note 7’lerin değiştirilmesinden sonra hala alev almaya devam etmesini açıklıyor- pillerin acele edilmesinden dolayı lehim işleminde meydana gelen kusurlardan dolayı ısınıp alev aldığı aktarıldı. Ayrıca etkinlik öncesi Samsung Electronics’in Amerika Başkanıyla yapılan röportajda bu üretim kusurunun kaynağı olarak üretim aşamalarının son kısımlarına işaret etmişti.
Değişim yapılan Note 7'lerdeki patlama sebebi
Samsung Mobile Şefi, yaşanan olumsuzluk sebebiyle müşterilerden özür dilediğini ve telefonun USB Type-C konnektörü, iris tarama özelliği ve kablolu-kablosuz şarj özelliklerini potansiyel sebeplerden hariç tutmaya çalıştıklarını aktardı. Bununla birlikte Samsung, fotoğraflarını da paylaştığı bir araştırma laboratuvarı da kurdu. Bununla birlikte etkinlikte Galaxy Note 7 ile ilgili sorunları takip etmekle sorumlu TUV  Rheinland gibi çeşitli kuruluşların da sunumu yapıldı.
Samsung konuyla ilgili olarak kurduğu tesisten bir görüntü

Şimdi Ne Olacak?

Doğal olarak herkesin aklındaki ortak soru firmanın gelecekteki izleyeceği yol haritasının ve finansal durumu. Konuyla ilgili olarak DJ Koh ileride bu tür sorunların yaşanmaması adına üretimdeki süreçlerin kontrollerini arttıracaklarını belirtti. Öyle ki cihazlar artık görsel kontrolden röntgenle kontrole kadar 8 aşamalı bir süreçten geçecek.
Öte yandan önümüzdeki ay Barcelona’da yapılacak olan Mobil Dünya Kongresi’nde yeni nesil amiral gemisi cihazıyla firmanın göz kamaştırması bekleniyor. Zira söylentilere göre Samsung’un bir satın alma yoluyla elde ettiği kişisel asistanını cihazında kullanacak ve S8 cihazının daha büyük bir versiyonunun Note ailesinin yerini alacak. Yaşanan olumsuzların firmanın gelecek nesil amiral gemisi cihaz satışlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.
Konuyla ilgili olarak Samsung'un tesislerinin ve pilin görsellerine aşağıdaki galerimizden ulaşabilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19607 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim