Anlık Bildirim

Sahte haberlere dikkat çekmek amacıyla Obama'nın manipüle edilmiş bir videosu yayınlandı

Amerikalı yönetmen ve oyuncu Jordan Peele, internette yer alan sahte haberlere dikkat çekmek için bir video yayınladı. Obama'nın açıklamalarının yer aldığı ilginç video oldukça ses getirdi.
İnternette hızla yayılan sahte haberler ve bilgi kirliliğine dikkat çekmek isteyen ABD'li yönetmen ve oyuncu Jordan Peele, BuzzFeed ile işbirliği yaparak bir video çekti. Videoda, ABD'nin bir önceki başkanı Barack Obama'nın Donald Trump'a yönelik sert açıklamaları yer alırken, videonun sonlarına doğru olayın aslında göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor.

Video, After Effects ve Fakeapp yazılımları ile yapılmış

Peele ve BuzzFeed CEO'su Jonah Peretti tarafından oluşturulan ve Salı günü sosyal medyada yayınlanan bu videoda Obama, sert bir açıklama yapıyor gibi görünse de, videonun ilerleyen kısımlarında Obama'yı aslında Jordan Peele'ın seslendirdiğini görüyoruz. Obama'nın konuşması, yüz hareketleri ve göz kırpmasına kadar tüm mimiklerinin aslında Jordan Peele tarafından video manipülasyon tekniği ile yapıldığını ve internette gördüğümüz her şeye inanmamamız gerektiğini canlı bir örnekle deneyimliyoruz.
Obama'nın çok konuşulan bu manipülasyon videosunun, grafik ve görsel efektler oluşturma konusunda oldukça başarılı olan Adobe After Effects ve yapay zeka video düzenleme yazılımı Fakeapp kullanılarak yapıldığını da belirtelim. Yapımı 56 saat süren video, insanlara gördüklerine bile inanmamaları gerektiği mesajını verirken, teknolojinin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim