Anlık Bildirim

SK Hynix DDR5 üretimine gelecek yıl başlıyor, DDR6 geliştirme aşamasında

Bilgisayar sistemlerinde merakla beklenen DDR5 bellek teknolojisi gelecek yıl hacimli üretime başlıyor. SK Hynix ilk yongalarda 5.2Gbps aktarım hızlarını yakalıyor.

Grafik teknolojileri pazarında bu yıl GDDR6 bellekleri görme şansımız oldu ve önümüzdeki yıllarda yaygın kullanıma geçecek. Bilgisayar sistemleri pazarında ise DDR5 teknolojileri merakla bekleniyor. SK Hynix yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

DDR5 neler sunuyor?

Bellek standartlarını belirleyen JEDEC organizasyonu, yeni standardın devrimsel olacağını ifade ediyor. 3D bellek teknolojisini kullanacak olan DDR5 standardı böylece bant genişliği ve yoğunluk açısından DDR4 standardını ikiye katlayacak. Ayrıca enerji tasarrufu açısından da önemli ilerlemeler kaydedecek.

Sunucu ve istemci tarafında daha kullanıcı dostu bir ara yüz belirleyecek olan standart, çok geniş bir uygulama yelpazesi içerisinde verimliliğini arttırmış olacak. Yeni çözümle artık 6400MHz frekanslarının yakalanacağı ifade ediliyor.

SK Hynix hali hazırda 16Gb kapasiteli DDR5 yongasını 10nm sürecinde üretmeyi başarmıştı. Üretici ortaklarla test sürecine devam eden SK Hynix 2020 yılında hacimli üretime geçmeyi planladığını ifade ediyor.

İlk yongalar 5.2Gbps veri aktarım hızları sunabiliyor. İkinci nesil DDR5 belleklerde ise 6.4Gbps veri aktarım hızlarını göreceğiz. SK Hynix bu yongaların 2022 yılında hazır olacağını dile getiriyor. Firma ayrıca hız artarken voltajın sabit tutulacağı yan teknolojiler de geliştiriyor. Yine işlemci ile aynı yongada yer alacak DDR5 bellekler de planlama aşamasında.

 

SK Hynix DDR5 üretimine gelecek yıl başlıyor, DDR6 geliştirme aşamasında

Diğer taraftan DDR5 sonrası dönem için de çalışmalar devam ediyor. Firma DDR6 tasarımına başlamış durumda. 12Gbps veri aktarım hızlarına ulaşması beklenen DDR6 bellekler için en iyimser tahmin 2025 yılına odaklanıyor.

DDR belleklerin verimliliğinin artmasının yanında hata düzeltme yetenekleri de öne çıkmaya başladı. Özellikle otomotiv sektöründe veri bozulmalarını gideren ECC teknolojisine çok ihtiyaç duyuluyor. Yeni nesil DDR belleklerde de bu konu öne çıkacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12162 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ddr5, sk hynix ve
2 etiket daha ddr6 Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim