Anlık Bildirim

SD kartlarda 1GB/s transfer hızı dönemi

SD Express standardıyla birlikte SSD sektöründeki teknolojiler hafıza kartlarına aktarılıyor. Böylece SD kartlarda 1GB/s transfer hızı dönemi başlamış oluyor.

Hafıza kartlarında her geçen gün daha yüksek hızlara ve kapasitelere olan ihtiyaç artıyor. SD Birliği bunu göz önüne alarak yeni standartta çok önemli yenilikler getirmeye hazırlanıyor.

SD Express nedir?

Birlikten yapılan açıklamaya göre SD 7.0 standardı ile birlikte SD kartlarda 985MB/s veri transfer hızları ve 128TB seviyesine kadar çıkabilen kapasiteler mümkün olacak. Böylece uyumlu cihazlarda rekor seviyelere çıkılabilecek.

Birlik rekor transfer hızları için SD Express adıyla yeni bir teknoloji geliştirmiş. Bu teknoloji PCIe 3.0 ve NVMe v1.3 protokollerini UHS-II kartlardaki pinlerin ikinci sırasına entegre ederek bu hızlara erişmiş. Ayrıca bu teknolojilerdeki bellek tamponlama, çoklu sıralama gibi özellikler de aynen miras alınıyor.

Diğer taraftan SD Ultra Capacity (SDUC) standardı ile hafıza kartlarının kapasiteleri 2TB seviyesinden 128TB seviyesine kadar değişebilecek. Böylece sadece fotoğraf veya video cihazlarında değil destekli bilgisayarlarda da SD kartlar önemli hale gelecek.

SD Express özelliği SDUC, SDXC ve SDHC logolu hafıza kartlarında yer alacak. SDUC ise ayrı olarak hafıza kartlarında kullanılabilecek. İlk örneklerin yıl sonuna doğru piyasada olması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim