Anlık Bildirim

Rusya'nın teslimat drone'u ilk uçuşunda kaza yaptı

Rusya, kırsal bölgelerde drone'la teslimat testlerini başlatırken Rus yapımı ilk teslimat drone'u için işler yolunda gitmedi. Drone havalandıktan kısa bir süre sonra kaza yaptı ve parçalara ayrıldı.

Rusya'nın teslimat drone'u ilk uçuşunda kaza yaptı Tam Boyutta Gör
 

Kırsal bölgelerde drone ile kargo teslimatı projesini uygulamaya koymak isteyen Rusya, Sibirya bölgesinde yer alan Ulan Ude şehrinde dün ilk teslimat denemesini gerçekleştirdi. Başkent Moskova'dan 4400 kilometre uzakta olan şehirde yerel halk ve çok sayıda medya mensubu Rus yapımı drone ile yapılacak ilk testi izlemek için drone'un kalkış bölgesinde toplanırken test uçuşu beklenmedik bir kazayla sonuçlandı. 


Hayal kırıklığıyla sonuçlandı 

20.000$'a mal edildiği belirtilen 7 kilogram ağırlığındaki drone, kalkış rampasından havalandıktan kısa bir süre sonra havada yalpalamaya başladı ve yakınlardaki bir binaya çarparak yere düştü. Kimsenin yaralanmadığı olayda drone kullanılamaz hale geldi. İki kilogram ağırlığındaki paketi taşımakla görevli olan drone'un kaza yapmasının ardından açıklama yapan Rusya'nın resmi posta teşkilatı kendilerinin tanıtım için sadece bir konuk olduklarını ve kaza hakkında bir bilgilerinin olmadığını dile getirdi.


Ulan Ude şehrinin yer aldığı Buryatya özerk bölgesinin başkanı Alexei Tsydenov, drone'un uçuş yaptığı alanda çok sayıda Wi-Fi bağlantısının olduğunu ve bu bağlantıların uçuş sürecine zarar vermiş olabileceğini belirtti. ''Risk almayanlar sonuç alamazlar.'' diyen Tsydenov yakın tarihte testlere devam edeceklerini de duyurdu.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3342 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, rusya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim