Anlık Bildirim

Rusya'nın hipersonik "uzay uçağı" ortaya çıktı

Rus haber ajansı RIA Novosti, Roskosmos'un üzerinde çalıştığı insansız hipersonik uzay uçağının konsept görsellerini paylaştı. Uçağın 2023 yılında ilk kez test edilmesi bekleniyor.
Rus uzay ajansı Roskosmos, yeni bir hipersonik uzay uçağı için çalışmalara başladı. Yerel haber ajansı RIA Novosti tarafından ortaya çıkarılan detaylara göre şu anda geliştirme sürecinde bulunan insansız uzay aracı, saatte yaklaşık 9 bin kilometrelik (mach 7) hızla hareket edebilecek. Uçağın uzaya hızlı bir şekilde kargo ulaştırıp geri dönebileceği belirtiliyor.

Yayınlanan konsept görsellerde Virgin Galactic'in VSS Unity uzay aracına benzer bir çalışma şekli dikkat çekiyor. Uzay turizmi için kullanılan VSS Unity, bildiğiniz gibi öncelikle taşıyıcı bir uçak yardımıyla yaklaşık 15 kilometre yüksekliğe çıkarılıyor. Bu yükseklikte uçaktan ayrılan araç, motorlarını çalıştırıp yolun geri kalanını kendisi tamamlıyor. Rusya'nın hipersonik uçağı da benzer bir şekilde işlev görecek.

Uzay aracı gücünü Rus roket motoru Briz-M'den alacak. Yalnızca tek bir roket motorunun yer alacağı belirtiliyor. RIA Novosti'de kullanılan ifadelerde uçağın yaklaşık 160 kilometre kadar yüksekliğe çıkabileceği ve en az 50 kez tekrar kullanılabileceği belirtilmiş. İlk uçuş testlerinin 2023 yılı gibi start vermesi bekleniyor.

Rusya'nın bu yönde açıklamaları olmadı ancak yabancı kaynaklar yeni hipersonik uçağın özellikle de askeri alanda kullanılabileceği yönünde ifadeler kullanıyor. Bildiğiniz gibi hipersonik silahlanma ve uzayda silahlanma gibi konular son zamanlarda epey popüler. Rusya'nın da böyle bir yarışın gerisinde kalmak istemeyeceğini çok iyi biliyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9534 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırmaları, hipersonik uçak ve
2 etiket daha roskosmos Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim