Anlık Bildirim

Rusya'da ilginç dava: Apple yüzünden eşcinsel oldum!

Apple, Rusya'da ilginç bir dava ile karşı karşıya kaldı. Rus bir adam iPhone'una indirdiği kripto para uygulaması yüzünden "eşcinsel" olduğunu öne sürerek şirkete tazminat davası açtı.
D. Razumilov isimli bir Rus, kendisine yanlış türde kripto para birimi gönderen bir iPhone uygulaması yüzünden eşcinsel olduğunu iddia ederek Apple'a manevi tazminat davası açtı.
Uygulama aracılığı ile Bitcoin sipariş eden ancak bunun yerine kendisine "GayCoin" adlı bir kripto para birimi gönderilen Razumilov, Apple'dan 15 bin 300 dolar tazminat talep ediyor. Diğer bir iddia ise GayCoin'in şahsın cüzdanına bilinmeyen bir kullanıcı tarafından aktarıldığı.
Rus adam teknoloji devinin kendisini “manipülasyon yoluyla eşcinselliğe ittiğini" ve “ahlaki ve zihinsel zarar” verdiğini söylüyor. Şikayete göre 69 GayCoin kendisine "Denemeden yargılama" notuyla geldi.

Avukat Gusnieva: Olay Apple'ı bağlıyor

Söz konusu uygulamayı 2017 yılında iPhone'una indiren D. Razumilov "Aslında, denemeden bir şeyi nasıl yargılayabilirim diye düşündüm. Ben de eşcinsel ilişkiyi denemeye karar verdim. Hayatım mahvoldu ve bir daha asla normal hale gelmeyecek" dedi.
Rus adamın avukatı Sapizhat Gusnieva ise davanın "ciddi" olduğu vurgulayarak müvekkilinin "korktuğunu ve acı çektiğini" belirtti. Gusnieva'ya göre kripto para alışverişi üçüncü parti bir uygulamada gerçekleşse bile Apple sorumluluk taşıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8948 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Bitcoin (BTC) ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim