Anlık Bildirim

Rusya, Facebook ve Twitter'a 50'şer dolar para cezası verdi

Rusya, kullanıcı verilerini ülkede saklamayı reddettikleri gerekçesiyle Facebook ve Twitter'a 50'şer dolar para cezası verdi. İlginç para cezasının nedeni haberimizde bulabilirsiniz.
2015 yılının sonlarından bu yana, Rusya vatandaşları hakkında veri depolayan veya işleyen tüm firmaların, Rusya'da bunu yapması zorunlu hale getirilmişti. Bunun nedeni ise verilerin Rus hükümetine de sunulması gerektiği olarak açıklanıyor. Zira 2016 yılında LinkedIn buna uymadığı için ülkede yasaklanmış ve Apple'da tehditlerden sonra verilerini Rusya'da depolamaya başlamıştı.

Uzun vadede Rusya'da yasaklanabilirler

Rus haber sitesi Interfax'a göre , geçtiğimiz hafta Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu Roskomnadzor, sırasıyla Twitter ve Facebook'u mahkemeye çıkararak 3.000 ruble (46.64 dolar) para cezası verdi. Zira mahkemenin verebileceği asgari ceza tutarının bu olduğu belirtiliyor. Her iki şirket de kendilerini savunmak için mahkemeye çıkmayı seçmediler. Muhtemelen çalışanların ücretlerinin para cezasından daha büyük olacağı için böyle bir yöntem tercih ettikleri düşünülüyor.
Facebook, Rusya'nın bu isteğini yıllardır gözardı ederken, Twitter'ın ise 2017 yılının ortalarında verilerini yerelleştirmeyi kabul ettiği, ancak şu tarihe kadar bir girişimde bulunmadığı belirtiliyor. Roskomnadzor'un neden bu kadar küçük bir miktar için şirketleri cezalandırdığı belli değil. Ancak uzun vadede bu iki sosyal medya devinin ülkede yasaklanabileceği tehlikesi de mevcut.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim