Anlık Bildirim

Rus sanatçı, kendi kanını kullanarak ses üreten düzenek geliştirdi

Rus sanatçı Vtol, kendi kanını kullanarak elektronik ses üreten bir düzenek geliştirdi. Aylarca süren çalışmalar sonucunda tamamlanan düzenek, yaklaşık 8 saat boyunca ses üretebiliyor.

Rus sanatçı, kendi kanını kullanarak ses üreten düzenek geliştirdi Tam Boyutta Gör
 

Yaptığı ilginç çalışmalarla dikkat çeken Rus sanatçı Vtol, kanı ile çalışan bir düzenek geliştirdi. Vtol’un kanından güç alarak tek tonlu yapay bir ses oluşturan bu düzenek, “Until I Die” ismiyle sergilendi.

Until I Die’ın çalışması, Vtol’un kanında bulunan maddelerin alüminyum ve bakır gibi metallerle birleştirilerek elektrolit olarak kullanılması sonucunda mümkün oluyor. Bu şekilde ortaya çıkan enerjiyle toplamda 1000 mAh kapasiteye sahip olan 5 batarya geliştiren Vtol, düzeneğiyle ortalama bir akıllı telefon bataryasının yaklaşık 3’te 1’ine tekabül eden bu enerjiden 8 saate kadar tek notalı bir elektronik ses üretebiliyor.

Until I Die için 18 aylık süreçte 4.5 litre kan bağışlayan sanatçı, bu çalışmasıyla birçok farklı noktaya değinmeye çalışmış. Kendi kanını kullanarak yarattığı düzenekle sembolik bir eylem ortaya koyduğunu söyleyen Vtol, kan bağışlamanın Rus tarihinde de önemli bir yere sahip olduğunu ve metafiziksel eylem olarak değerlendirildiğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3749 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kültür & Sanat, kan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim