Anlık Bildirim
The University of Oxford’s St John’s College kurumunda 12 Haziran günü robotlar tarafından üretilen ''Teminatsız Gelecekler '' adlı sanat sergisinin açılışı yapılacak. Sergide Ai-Da adlı insan görünümlü bir robot tarafından üretilen 8 adet karakalem çizim, 20 adet resim, 4 adet heykel ve 2 adet video çalışması bulunuyor.

Ai-Da
isimli robotun tasarımcısı Aidan Meller, Reuters kurumuna yaptığı açıklamada robotun ürettiği bir takım sanat eserlerinin 1.2 milyon dolara satıldığını söyledi.

Ai-Da yapay zekadan yararlanarak sanat ürünleri üretiyor

Ai-Da adlı robot gözbebeklerine yerleştirilen kameralar sayesinde üreteceği sanat eserinin taslağını tespit ediyor. Yapay zeka yardımıyla çalıştırılan bir bilgisayar Ai-Da'nın sanatçı gözüyle ''gördüğü'' biçimleri çeşitli koordinatlara dönüştürüyor ve bu sayeda Ai-Da kurşun kalem tuttuğu robotik bir kol ile sanat eserini yaratıyor. Aynı şekilde yağlı boya tabloları da yapay zeka sayesinde oluşturuyor.

Meller verdiği röportajda üretim işleminin oldukça heyecanlı olduğunu ve çizimlerin nasıl sonuçlanacaklarını bilmedikleri için yapılan çizimlerin oldukça önem taşıyan sanat eserleri olduğun söyledi.



Ai-Da'nın sergisi 6 Temmuz 2019 tarihine kadar devam edecek lakin bilet almayan sanat severler şu an için katılamıyor çünkü biletlerin hepsinin tükendiği belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim