Anlık Bildirim

Robotic ElliQ dijital asistanı yaşlılara yalnızlığı unutturmaya geliyor

Yalnız yaşamak zorunda kalan yaşlılar için Robotic ElliQ yapay zekâ asistanı sohbet arkadaşı olmayı amaçlıyor. Fıkralar anlatıyor, bulmacalar soruyor veya ilaçlarını hatırlatıyor.

Yaşadığımız bu dönemde yaşlı insanların daha fazla yalnız kaldığına veya huzur evlerine yerleştirildiğine şahit oluyoruz. İsrailli ElliQ firması yaşlı insanları yalnızlıktan kurtarmayı amaçlayan bir dijital asistan geliştirmiş.

Robotic ElliQ özellikleri ve fiyatı

CES 2019 fuarında sergilenen Robotic ElliQ dijital asistan sistemi 3 farklı bileşene sahip ve yapay zekâ teknolojilerini temel alıyor. Dijital asistan ElliQ firması tarafından geliştirilmiş.

Robotic ElliQ ürününde mikrofon ve hoparlörün olduğu, ayrıca şarj istasyonunun bulunduğu bir istasyon bulunuyor. Çift kameralı bir tablet yapay zekâ işlemlerini hallediyor. Üzerinde LED bir halka bulunan ve yüze benzeyen bir robotik kafa da hemen yanında yer alıyor.

ElliQ yapay zekâ sistemi kamera ve mikrofonları kullanarak sürekli odayı takip ediyor. Kullanıcının birileriyle konuşması, televizyon izlemesi gibi aktiviteler tanımlanıyor ve yalnız kalmadığı anlaşılıyor.

Eğer kullanıcı bir süre hareketsiz ve sessiz kalırsa bu kez robotik kafa devreye giriyor ve sentetik sesi ile konuşma başlatıyor. Fıkralar anlatıyor, bulmacalar soruyor veya tablet ekranında ilginç videolar oynatıyor.

Kullanıcısını yalnız bırakmamayı amaçlayan sistem ayrıca gelen komutları yerine getiriyor veya ilaç gibi önemli konularda bilgilendirme yapıyor. Aile üyeleri ise uzaktan kullanıcıyı takip ediyor ve gerektiğinde iletişim kurabiliyor. Robotic ElliQ sistemi 1499$ fiyat etiketine sahip ve aylık olarak 35$-50$ arasında da hizmet aboneliği istiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim