Anlık Bildirim

Riot Games cinsel taciz olaylarıyla çalkalanıyor, bugün protesto yürüyüşü var

League of Legends oyununun geliştiricisi Riot Games cinsiyet ayrımcılığı skandallarıyla çalkalanıyor. Tacize uğrayan kadın çalışanların şirketten uzaklaştırıldığı iddia ediliyor.

Dev teknoloji şirketlerinde zaman zaman taciz ve mobbing haberleri hayal kırıklığı olabiliyor. Geçtiğimiz aylarda Google’ın kadın çalışanlara yönelik ayrımcılık yapması protesto gösterilerine neden olmuştu. LoL geliştiricisi Riot Games de benzer suçlamalarla karşı karşıya.

Ayrımcılık davaları

Gelen haberlere göre geçmiş yıllarda Riot Games insan kaynakları bölümü, şirket içerisinde yaşanan cinsel taciz olaylarını bastırmaya ve tacize uğrayanları şirketten uzaklaştırmaya çalıştı. Bugüne kadar bilgi alınan 4 dava olduğu ifade ediliyor.

Büyük teknoloji şirketlerinde çalışanları şikayetlerini çözüme kavuşturabilmek için Zorla Uzlaşı denen bir yöntem uygulanıyor. Bu yöntemde üçüncü taraf bağımsız bir uzlaştırıcı tarafları dinliyor ve karar veriyor.

Bununla birlikte uzlaşıcıların daha çok şirketten yana taraf olduklarına dair şikayetler var. 2015 yılında meydana gelen bir cinsel ayrımcılık olayında insan kaynakları gizli kalması gereken konuşmaları yönetime sızdırmış. Sonrasında ayrımcılık yapan yöneticiler terfi ederken kadın çalışan ise işten çıkarılmış.

Sivil toplum örgütleri zorla uzlaşı yöntemiyle şirketin tepki çekecek olayları dışarıya yansıtmadığı ve üzerini örtmeye çalıştığını ifade ediyor. Ayrıca insan kaynaklarının yanlış raporlar hazırlayarak yönetimi yanılttığı da belirtiliyor. Bugün şirket çalışanları protesto gösterileri yaparak sesini duyurmaya çalışacak. Riot Games ise şimdilik sadece yeni çalışanlar için uzlaşı kurallarında esnekliğe gitmiş durumda ancak yeterli bulunmuyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim