Anlık Bildirim

Renault, geleceğin ticari aracı EZ-FLEX'i görücüye çıkardı

Geleceğin ticari araçları üzerinde çalışan Renault, bu alandaki çalışmalarını daha gerçekçi veriler üzerinde yürütmek için EZ-FLEX isimli elektrikli aracını duyurdu. İşte Renault EZ-FLEX özellikleri:

Renault, geleceğin ticari aracı EZ-FLEX'i görücüye çıkardı Tam Boyutta Gör

Şehir içi taşımacılığın geleceğine odaklanan ve bu alanda çalışmalar yapan Renault, çalışmalarını daha gerçekçi verilerle sürdürmek için EZ-FLEX adını verdiği elektrikli konsept aracını tanıttı. Renault EZ-FLEX, 16-18 Mayıs tarihleri arasında Fransa’da düzenlenen VIVA Teknoloji Fuarı’nda sergilenecek.

İki yıl boyunca veri toplayacak 

Renault, EZ-FLEX konseptini “deneysel bir araç” olarak tanımlıyor. Fransız üretici, bu elektrikli aracı 2 yıl boyunca Avrupa’daki belediyelerin ve şehir içi taşımacılık yapan şirketlerin kullanımına sunarak veri toplayacak. Bu süre zarfında menzil, konum, hız ve duraklamalar gibi pek çok bilgi bir havuzda toplanacak. Bu bilgiler araçtaki internet bağlantısı üzerinden gerçek zamanlı veya günde bir kez aktarılabilecek. Bu da Renault’un şehir içi taşımacılık için gerekli olan gerçek bilgiler ışığında doğru aracı üretmesini sağlayacak.

Renault EZ-FLEX özellikleri 

Renault EZ-FLEX’in genel yapısına baktığımızda, işlevsellik üzerine tasarlanan bir araç olduğunu görüyoruz. EZ-FLEX’in uzunluğu 3.86 metre, genişliği 1.65 metre, yüksekliği ise 1.88 metre olarak ölçülüyor. 3 metreküp yükleme hacmine sahip olan araç 4.5 metre dönüş çapına sahip. Henüz teknik detayları belli olmayan Renault EZ-FLEX’in yalnızca 150 km sürüş menziline sahip olduğu söyleniyor. Şehir içi teslimatların günlük ortalama 50 km menzile ihtiyaç duyduğunu belirten Renault, bu menzilin böyle bir araç için son derece yeterli olduğunun altını çiziyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi Renault EZ-FLEX işlevsellik üzerine tasarlanmış bir araç. Bu nedenle kabin kısmı biraz küçük fakat sürücünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış. Aracın geniş açılan kapıları sayesinde kabine ulaşmak oldukça kolay. Sade bir tasarıma sahip kokpitte yatay bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Ayrıca sürücünün yan tarafındaki koltuğun da katlanabilir olduğu göze çarpıyor. Aracın kargo bölümünün farklı konfigürasyonları destekleyecek şekilde tasarlandığı da verilen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7003 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
renault, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim